23. 06. 2020 - 20:10
Novak Đoković ipak dolazi u Bosnu i Hercegovinu?
907
Shares
Novak Đoković ipak dolazi u Bosnu i Hercegovinu?

Novak Đoković ipak dolazi u Bosnu i Hercegovinu?

23. 06. 2020 - 20:10
0
Shares

Bh. javnost će morati sačekati još neko vrijeme prije nego ugosti jednog od najboljih tenisera svih vremena, Novaka Đokovića.


Đoković je danas saopštio da su on i njegova supruga Jelena zaraženi koronavirusom, što je automatski rezultiralo otkazivanjem njegovog meča u Banja Luci u planiranom terminu 3. i 4. jula, kao i u Sarajevu 5. jula.

Vijest koja se očekivala već tri dana: Stigli rezultati Đokovićevog testiranja na COVID-19
Sada se oglasio i predsjednik Teniskog saveza RS-a Draško Milinović, koji je objasnio da će Đoković doći u Bosnu i Hercegovinu čim se situacija popravi.

novak-djokovic

"U poslednjih mjesec dana mi smo u konstantnom kontaktu sa porodicom Đoković i organizatorima 'Adria Toura', a od od otkazivanja finala u Zadru ti kontakti su dodatno intenzivirani. Prije svega moram da poželim Novaku i Jeleni kao i svim ostalim teniserima koji su pozitivni što brži oporavak jer je u ovom momentu zdravlje na prvom mjestu. Što se tiče turnira 'Adria tur' u Banjaluci sada i zvanično možemo reći da turnir neće biti održan u planiranom terminu, 3. i 4. jula. Dogovor sa Novakom, njegovom fondacijom i čelnim ljudima 'Adria tura' je da on svakako dođe u Banjaluku, ali ćemo za to sačekati bolji trenutak, bolju epidemiološku situaciju i naravno trenutak u kojem će Novakove obaveze to dozvoliti", rekao je Milinović i dodao:

"O svemu tome javnost će blagovremeno biti obaviještena. 'Adria tour' je od samog početka bila ideja i povod za početak dugoročne saradnje sa Novakom i Teniskom savezom Srbije koja će u narednom periodu sigurno biti intenzivna. Mi ćemo radove na izgradnji teniskog stadiona, koji će biti Nacionalni teniski centar Teniskog saveza RS završiti i on će biti spreman da ugosti Novaka kada god se to desi. Naš plan je da to zdanje bude kuća tenisa u RS u kojoj će, u vrhunskim uslovima trenirati najperspektivnije teniserke i teniseri iz RS i cijelog regiona. Iako turnir neće biti održan u planiranom terminu RS i Banjaluka su ovom Novakovom inicijativom uz podršku institucija RS i Teniskog saveza RS dobile mnogo i stvorile odličnu perspektivu za razvoj tenisa na dugoročnom planu", navodi se u saopštenju Milinovića.
Izvor: sport1oslobođenje

Učitaj još novosti