21. 07. 2020 - 15:21
Ibrahim Šehić jedan od ključnih igrača u povratku Erzurumspora...
907
Shares
Ibrahim Šehić jedan od ključnih igrača u povratku Erzurumspora u Superligu Turske: Ovo je uspjeh cijelog tima!

SJAJNI BH. REPREZENTATIVAC

Ibrahim Šehić jedan od ključnih igrača u povratku Erzurumspora u Superligu Turske: Ovo je uspjeh cijelog tima!

21. 07. 2020 - 15:21
0
Shares

Bosanskohercegovački reprezentativni golman Ibrahim Šehić bio je zasigurno jedan od ključnih igrača koji su Erzurumspor vratili u fudbalsku Superligu Turske, javlja Anadolija. 

Šehić je na 34 utakmice branio svih 90 minuta, čime je bio najstandardniji igrač svog tima, a tokom sezone je primio 26 golova, najmanje od svih golmana u Prvoj turskoj ligi. 

U ekipu Erzurumspora stigao je početkom sezone 2018/2019. kada su nastupali u Superligi, ali je odlučio ostati u turskom klubu čak i nakon što su ispali u Prvu ligu. 

- Na 16 mečeva nije primio pogodak - 

Ove sezone 32-godišnji bh. golman nosio je kapitensku traku na svim utakmicama svog tima, a čak na 16 mečeva nije primio pogodak. 

Šehić je istakao da su zahvaljujući iskusnim i kvalitetnim trenerima uspjeli ove sezone da se plasiraju u Superligu gdje će, kako kaže, ova ekipa ostati godinama. 

"Naš trener Mehmet Ozdilek definitivno će sastaviti dobar tim. Istovremeno, naš predsjednik i Upravni odbor rade vrlo ozbiljno na tome. Vjerujem da ćemo uz ovakve napore uspjeti da ostanemo u Superligi najmanje deset godina", kazao je Šehić, prvi golman reprezentacije BiH. 

- Odlična izdanja cijele ekipe - 

Na pitanje da je upravo on golman koji je u Prvoj ligi primio najmanje golova, istakao je kako ovo nije uspio postići samo zahvaljujući svojim sposobnostima i dobrim igrama odbrambenih saigrača, već odličnim izdanjima cijele ekipe. 

"Naše kolege iz sredine i napada također su nam mnogo pomogli u tome. Timskim naporima smo uspjeli da primimo malo pogodaka. Ustvari, njihovim zalaganjem i borbom uspjeli smo odigrati i dobru odbranu. Osim toga, naravno, sretan sam i zbog sebe. Ovu sezonu sam završio bez povreda i nezgoda", kazao je Šehić. 

Dodao je kako lijepi komentari svakako povećavaju samopouzdanje kod svakog igrača. 

"Naravno, pozitivni komentari od ljudi iz svijeta fudbala igrače sigurno čine sretnima. I mene takvi komentari uvijek obraduju. Neizbježno mi povećavaju samopouzdanje. Čuo sam takve komentare, dopiru do mene, naravno. Lijepo je čuti riječi uvažavanja i pozitivne komentare. S druge strane, želim nastaviti karijeru bez povreda, nesreće i većih problema", rekao je Šehić. 

Učitaj još novosti