27. 07. 2020 - 16:20
PROŠLO JE 16 GODINA, A VLADIMIR VELIKI I DANAS GUTA KNEDLU:...
907
Shares
PROŠLO JE 16 GODINA, A VLADIMIR VELIKI I DANAS  GUTA KNEDLU: Vujasinović više nikada nije odgledao TU utakmicu!

PROŠLO JE 16 GODINA, A VLADIMIR VELIKI I DANAS GUTA KNEDLU: Vujasinović više nikada nije odgledao TU utakmicu!

27. 07. 2020 - 16:20
0
Shares

Vaterpolisti su  su jedini koji su osvojili sve. Koji su te 2016. kompletirali zlata i poslije Olimpijskih igara u Riju bili evropski, svjetski i olimpijski šampioni.

Ali ovo nije priča o sjajnoj generaciji koju je prije četiri godine predvodio Dejan Savić sa klupe.

Ovo je priča o Savićevoj generaciji koja je u bazenu 2004. na Igrama u Atini osvojila srebro, a koju je iz svog ugla ispričao Vladimir Vujasinović.

Najprije je podsjetio na prvo učešće na Igrama.

screenshot-2

- Olimpijski debi imao sam u Atlanti 1996, kada smo bili osmi. Četiri godine kasnije, osvojili smo bronzanu medalju u Sidneju, kada smo pobijedili Špance za treće mjesto. Mađari su nam se u polufinalu izmigoljili, ali tada smo pokazali da je Jugoslavija stvorila ekipu koja je kasnije uvijek bila u vrhu svjetskog vaterpola.

Kada je došlo na red evociranje uspomena iz Atine 2004, Vujasinović je sa pomiješanim osjećanjima govorio:

- U Atini smo konačno bili srebrni! Imali smo veliku želju da u kolevci olimpizma budemo najbolji. Stigli smo kao aktuelni prvaci Evrope i treći na svijetu. Došli smo sa odličnim timom. Šefik i Kuljača na golu, na centru Jelenić i Nikić, bekovi Savić, Jokić, Udovičić i ja, pored nas Šapić, Ikodinović, Trbojević, Ćirić i Gojković - počinje priču Vlada.

screenshot-4

Takmičenje nije počelo kako su najbolji vaterpolisti naše zemlje očekivali.

- Jedva smo pobijedili Rusiju, a onda je počelo polako podizanje forme za ono najbitnije što nam slijedi. U četvrtfinalu smo odigrali tešku utakmicu sa iskusnim i uvijek nezgodnim Špancima. Kada smo to završili na najbolji način i plasirali se u polufinale, znali smo da dvije utakmice ne možemo da izgubimo. Susret sa Grčkom bio je neponovljiv. Ne zbog snage protivnika nego zbog atmosfere. Više od 10.000 gledalaca, temperament i jednih i drugih. Uživaš u igri, posebno kada pobijediš. Ipak, olimpijsko zlato te godine nam je izmaklo u finalu sa Mađarima. Izgubili smo medalju za dlaku, stara je istina da zlato i bronzu osvajaš, srebro je gubitak zlata. Počeli smo loše. Imali smo prednost protiv Mađara, ali smo u finišu pali.

screenshot-3

Poraz u finalu 2004. u Grčkoj je najbolniji u bogatoj karijeri sjajnog asa.

Sport.ba/Blic

Učitaj još novosti