01. 08. 2020 - 15:48
Zmajevi bez podrške u play-off za plasman na EURO
907
Shares
Zmajevi bez podrške u play-off za plasman na EURO

Zmajevi bez podrške u play-off za plasman na EURO

01. 08. 2020 - 15:48
0
Shares

Ugledni francuski list L’Equipe objavio je informaciju kako je UEFA odlučila da se će se fudbal u Evropi i dalje igrati bez prisustva publike.

Prema tvrdnjama L’Equipea utakmice će se igra bez prisustva navijača, kako u klupskim, tako i u reprezentativnim takmičenjima.

Ono što je već duže vrijeme jasno, ali još uvijek nema definitivne i konačne odluke, jest da će utakmice polufinala i finala doigravanja za Evropsko prvenstvo biti odigrane bez gledatelja.

screenshot-4

To znači da će fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine susrete play-offa za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske u polufinalu i, nadamo se, Republike Irske ili Slovačke u finalu, igrati pred praznim tribinama Bilinog polja.

Iako su neke zemlje odlučile da postepeno vraćaju ljude na stadion, UEFA zbog situacije s pandemijom koronavirusa ne misli u prvim mjesecima nove sezone nešto mijenjati i utakmice Lige prvaka, Evropske lige, ali i kvalifikacije za EP igrat će se iza zatvorenih vrata.

– Čuo sam za to da će se utakmice reprezentacije igrati bez gledalaca, ali još ne znam detalje – rekao je Noel Le Gare, prvi čovjek francuskog fudbala za L’Equipe.

Sport.ba/Sportske

Učitaj još novosti