17. 08. 2020 - 21:33
VEĆ GA SMATRAJU PJANIĆEVIM NASLJEDNIKOM Emir Dugić je jedan od...
907
Shares
VEĆ GA SMATRAJU PJANIĆEVIM NASLJEDNIKOM Emir Dugić je jedan od najvećih bh. talenata i izabran je među elitne naše igrače

ČLAN FK ŽELJEZNIČAR

VEĆ GA SMATRAJU PJANIĆEVIM NASLJEDNIKOM Emir Dugić je jedan od najvećih bh. talenata i izabran je među elitne naše igrače

Sport.ba
17. 08. 2020 - 21:33
0
Shares

Emir Dugić je dobro poznato lice kada je u pitanju omladinski bh. fudbal. Naime, riječ je o jednom od najvećih naših talenata, od kojeg se očekuje da u budućnosti dodatno napreduje i postane standardni A reprezentativac.

Ovaj 14-godišnjak, koji svojim stilom igre neodoljivo podsjeća na Miralema Pjanića, član je Omladinske škole FK “Željezničar” iz Sarajeva.

1

Dugić je rođen 20. juna 2006. godine u Sarajevu, a s treninzima je počeo prije sedam godina u NK Ilijaš pod vodstvom trenera Namira Solaka.

O tome da je riječ o izuzetnom potencijalu govori i vijest koja je stigla ovih dana.

Naime, Dugić je pozvan od strane Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH u kamp koji okuplja elitne mlade igrače uzrasta do 15 godina.

Od 14. do 19. avgusta u Trening centru N/FS BiH održava se kamp “Elitni omladinski igrač”.

3

Prethodno je Dugić bio član Škole fudbala "Centar", kao i FK "Sarajevo", a ne krije da se odlično snašao na Grbavici.

Prirodna pozicija na kojoj igra mu je ofanzivni vezni, iako mu ni defanziva nije strana, a može igrati i na krilnoj poziciji. Prirodni je dešnjak, ali mu također nije strana igra s obje noge.

Sigurno je Emir igrač za kojeg ćete još mngoo toga čuti u budućnosti...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti