27. 08. 2020 - 23:01
Kraj drame na aerodromu: Donijeta konačna odluka o fudbalerima...
907
Shares
Kraj drame na aerodromu: Donijeta konačna odluka o fudbalerima Željezničara

DO PONEDJELJKA U IZOLACIJI

Kraj drame na aerodromu: Donijeta konačna odluka o fudbalerima Željezničara

27. 08. 2020 - 23:01
0
Shares

Fudbaleri Željezničara večeras su sletjeli na Sarajevski aerodrom nakon što je njihova utakmica prvog kola kvalifikacija za Evropsku ligu protiv Maccabija iz Haife odgođena.

Po slijetanju na Sarajevski aerodrom i pregleda od strane Granične policije Bosne i Hercegovine svim putnicima koji su bili u avionu koji je stigao iz Izraela uručeno je riješenje o 14-dnevnoj izolaciji.

S obzirom na to da se u ekspediciji nalaze ljudi koji su testirani tokom jučerašnjeg dana gdje su testovi pokazali da nisu zaraženi koronavirusom, iz Željezničara su odbili da prime riješenje, te su zatražili da ih se ponovo testira kako bi mogli nakon povratka u BiH nastaviti sa radom i pripremama za takmičarske utakmice koje slijede.

Sporan je podatak da u riješenju piše da se jave svojim ljekarima za testiranje, a poznato je da se ne testiraju osobe bez simptoma tako da bi i oni negativni morali ostati u kućama čekajući da istekne 14 dana izolacije.

Svi fudbaleri će morati u izolaciju do ponedjeljka nakon čega slijedi novo testiranje na kojem će negativni izaći iz izolacije, piše Oslobođenje.

Drama za fudbalere Plavih je završena. 

Učitaj još novosti