02. 09. 2020 - 06:43
MI NE ZNAMO ŠTA ZNAČI RIJEČ ODUSTAJANJE! Jokić, heroj cijelog...
907
Shares
MI NE ZNAMO ŠTA ZNAČI RIJEČ ODUSTAJANJE! Jokić, heroj cijelog Kolorada, s terena poslao poruku sljedećem rivalu!

NBA PLAY-OFF

MI NE ZNAMO ŠTA ZNAČI RIJEČ ODUSTAJANJE! Jokić, heroj cijelog Kolorada, s terena poslao poruku sljedećem rivalu!

02. 09. 2020 - 06:43
0
Shares

Nikola Jokić odveo je Denver u polufinale Zapadne konferencije. U sedmom, odlučujućem meču, u seriji, Nagetsi su pobijedili Jutu zahvaljujući još jednoj monstruoznoj partiji srpskog centra koji je postigao čak 30 poena i dao odlučujući koš na utakmici.

Njegova ekipa je načinila veliki podvig i pobijedila tri meča zaredom, iako je gubila u seriji 3-1, a o tom nestvarnom povratku i pritisku je pričao srpski centar u intervjuu odmah nakon meča.

Šta ti je prošlo kroz glavu kada je Konli šutirao u posljednjoj sekundi?!

- Mislio sam da će ići na polaganje. Majk je imao dobar pogled na koš i šutirao je, a lopta je šetala po obruču. Nismo odustajali, gubili smo 3-1 u seriji, ne znam koliko se timova vratilo iz takvog zaostatka, ali mi nismo htjeli da odustanemo. Rekao sam da će ovo biti interesantna serija i bila je i stvarno mi je drago da smo pobijedili.

Očekivalo se da će i ovu utakmicu i seriju odlučiti bekovi (Marej i Mičel), ali na kraju su glavnu riječ vodili centri, ti i Gober?

- Džamal je igrao fenomenalno. Nisam mogao da ga pustim da ide i umre, on je moj partner i ja sam njegov i moram da mu pomognem kao što je on meni pomogao u prošloj utakmici. Trud mora da bude uvijek na visokom nivou.

Izbjegli ste eliminaciju u trećoj uzastopnoj utakmici to govori o vašoj mentalnoj snazi, šta misliš o tome?

- Mislim da smo igrali slobodno. Imali smo sastanak, znali smo da ne možemo da pobijedimo 3 utakmice u jednoj utakmici i išli smo utakmicu po utakmicu. Svaka utakmica je bila drugačija. Nismo odustajali.

809939-w-56312749-ff

foto: EPA/Erik S Lesser

Bila je ovo emotivna i duga serija, djeluje da ste umorni, a imate samo jedan dan odmora prije početka sljedeće serije protiv Klipersa u polufinalu konferencije, kako da zadržite taj momentum?

- Samo da nastavimo igrati. Nemamo šta izgubiti. Bićemo ovdje dok nas neko ne pošalje kući. Imamo snažnog protivnika, ali mi ćemo igrati i nećemo odustati. Ne smije izostati trud.

Učitaj još novosti