24. 11. 2020 - 08:58
Intervju o kojem bruji Španjolska: Griezmann otkrio zašto ga...
907
Shares
Intervju o kojem bruji Španjolska: Griezmann otkrio zašto ga Messi nije podnosio

Intervju o kojem bruji Španjolska: Griezmann otkrio zašto ga Messi nije podnosio

24. 11. 2020 - 08:58
0
Shares

Griezmann konačno je, godinu i pol nakon dolaska u Barcelonu i poslije toliko izloženosti žestokim kritikama, progovorio. Treći najskuplji igrač u povijesti Barcelone, za kojeg je Atleticu plaćena odšteta od 120 miliona eura, za veliku ispovijed odabrao je talk show Jorgea Valdana, velike zvijezde Reala 80-ih.

Intervju koji je Griezmann kasno sinoć dao za Valdana odmah je postao glavna tema u Španjolskoj, a današnjim naslovnicama tamošnjih medija dominiraju najzanimljiviji dijelovi iz njegove velike ispovijedi. 

screenshot-21

"Rekao sam da ću šutjeti, ali dosta je bilo gaženja po meni"

"Na predstavljanju u Barceloni rekao sam da neću govoriti van terena nego na njemu, ali mislim da je nakon toliko neopravdanih i teških kritika na moj račun vrijeme da postavim stvari na njihovo mjesto. Predugo sam trpio svakakve komentare na svoj račun i ružne stvari koji mi se događaju i odlučio sam da je dosta toga", tako je Griezmann počeo svoje dugo očekivano izlaganje, koje je trajalo oko 40 minuta. Griezmann je objasnio zašto ovo radi: "Kako bih svima pokazao da nemam nikakvih problema s ikim i da sam fokusiran samo na to da na terenu budem što bolji."

"Umoran sam, tužan i depresivan zbog svega u Barceloni"

Međutim, on i Barcelona su sve gori: "Umara me, žalosti i čini depresivnim svakog jutra gledati i čitati loše vijesti o sebi i momčadi. Proživljavamo teških godinu dana, ali uvjeren sam da imamo momčad za velike stvari. To moramo dokazati na terenu, kao pojedinci i kao ekipa. Sigurno nam ne pomaže ni to što svako par dana igramo i putujemo na drugi kraj Španjolske i Europe, zbog čega imamo puno ozlijeđenih igrača."

Najintrigantnija tema, loš odnos Griezmanna s Leom Messijem, apsolutnim gazdom Barcelone, detaljno je obrađena. Griezmann je objasnio i zašto je 2018., godinu dana prije prelaska u Barcelonu, izigrao dogovor s tim klubom i ostao u Atleticu, zbog čega je postao omražen kod navijača Barce, ali i kapetana momčadi.

"Leo mi je prvog dana rekao da sam ga sjebao"

"Prvog dana kada sam došao u Barcelonu pričao sam s Leom. Rekao mi je da sam ga sjebao time što sam godinu dana ranije odbio doći u Barcelonu i tako upropastio već dogovoreni transfer, zato što je on javno tražio od uprave da me dovede. Međutim, rekao mi je da je sada iz mene i to mi pokazuje svakog dana. Leo zna da ga jako poštujem i da mu se divim."

"Moj ujak i bivši menadžer govore loše o Messiju. Objasnio sam Leu da ne pričam s njima"

Međutim, ljudi koji se predstavljaju kao bliski Griezmannu, javno govore o očajnom odnosu Messija i Griezmanna, zbog čega je i Argentinac tražio objašnjenje od Francuza. On mu ga je dao, a sad ga dijeli i s javnošću: "Moj bivši agent Eric Olhats i ja nemamo nikakav odnos ni kontakt još otkako sam se oženio. Pozvao sam ga na svadbu, a on se nije pojavio i od tada nemam ništa s njim. Novinari ga uvijek zovu za komentar o meni jer moj otac ni sestra ne žele davati izjave za medije. Moj ujak Emmanuel Lopes ne zna kako nogomet funkcionira. Svaki njegov razgovor s novinarima izgleda tako da oni izvlače rečenice iz njega. Rekao sam Leu da nikako ne pričam s ujakom i da čak nemam njegov broj telefona."

"Na kraju dokumentarca iz 2018. odlučujem ostati u Atleticu. To nije bilo fejk ni ruganje, nego velika drama"

Griezmann je objasnio zašto je u godinu dana ranije u dokumentarcu u stilu LeBronovog "Decisiona" objavio da ipak ostaje u Atleticu. Film je producirao Gerard Pique, koji nije očekivao takav tvist na kraju: "Želio sam pokazati da je odluka o prelasku iz jednog kluba u drugi jako komplicirana. Gledatelji su mislili da je film zafrkancija i da se rugam s navijačima, ali ja sam samo htio pokazati kako su nogometaši u takvim situacijama izgubljeni i rastrgani. Svi oko tebe imaju svoje želje: roditelji, žena, djeca... a na kraju ti sam moraš odlučiti. Meni je odluka da 2018. ostanem u Atleticu donijela velike probleme u obitelji, jer svi su htjeli da odem u Barcelonu. To sam napravio idućeg ljeta. Trebao sam promjenu, a moju odluku ubrzalo je što su otišli ključni igrači poput Godina i Lucasa."

"U Barceloni igram loše jer su se za manje od godinu i pol promijenila tri trenera"

Griezmann opravdava vlastite loše igre u Barceloni: "Za manje od godine i pol u Barceloni promijenila su se tri trenera. Svaki je imao viziju potpuno različitu od prethodnikove i kod svakog sam igrao različitu ulogu. Valverde me je stavljao na lijevo krilo, što nije moja pozicija. Kod Setiena sam igrao jednu, pa bio rezerva drugu utakmicu. Moj otac ga je pitao zašto me tako tretira, ali ja nisam htio da se miješa. Nedavno je došao Koeman, pa vam je jasnije zašto nisam imao vremena na pravi način se prilagoditi suigračima ni oni meni. I onda još dođu problemi s upravom i smjena predsjednika, a novi predsjednički kandidati samo raspravljaju jesam li ja pravi igrač za Barcelonu. Mislim da to nije njihov posao."

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti