04. 12. 2020 - 23:50
Igrao je za Liverpool i Englesku: Odao se alkoholu i kocki a...
907
Shares
Igrao je za Liverpool i Englesku: Odao se alkoholu i kocki a sad je opet na vrhu

Igrao je za Liverpool i Englesku: Odao se alkoholu i kocki a sad je opet na vrhu

04. 12. 2020 - 23:50
0
Shares

Steven Caulker nekoć je bio jedna od najvećih engleskih nada u obrani. Prošao je kroz Tottenhamovu školu nogometa i s 18 godina debitirao u prvoj ligi. S 20 je zaigrao i za englesku reprezentaciju, ali onda mu je karijera krenula nizbrdo zbog problema s alkoholom i kockom. Danas je član Alanyaspora, vodeće momčadi turskog prvenstva i jedan od najboljih stopera lige.

U srijedu je na svojem Twitter profilu objavio poruku: "Danas su točno dvije godine da sam trijezan! Kao što mnogi znaju, borio sam se s ovisnošću godinama, ali tek kad sam prihvatio to stvari su se počele mijenjati. Uz pomoć onih koji su blizu meni i programa od 12 koraka uspio sam ispočetka izgraditi svoj život. Uspio sam biti bolji otac, sin i prijatelj".


Odmah u debiju za Englesku 2012. godine zabio je u prijateljskoj utakmici sa Švedskom nakon ubačaja Stevena Gerrarda. U tom periodu su počeli njegovi problemi s alkoholom i kockanjem pa je osam godina kasnije karijeru pokušao spasiti u turskoj Alanyji.

"Ne mogu vam ni opisati bol koju su mi nanijele moje ovisnosti, to je nemoguće. Bile su to užasne situacije. I to svakodnevno", rekao je Caulker za BBC prije samo dva mjeseca.

"Iskreno, pobjegao sam u Tursku jer ovdje nisu znali kakvih problema sam imao. To mi je dalo priliku za novi početak, a sad mogu samo biti jači.", spomenuo je u istom intervjuu.

Danas je 28-godišnji Caulker ne samo trijezan, nego je i glavni obrambeni igrač Alanyaspora koja nakon devet kola drži prvo mjesto u turskom prvenstvu. U devet kola nisu nijednom izgubili, a primili su samo tri gola.

Osim Tottenhama, u karijeri je igrao za Cardiff, QPR, Southampton, Liverpool, Lokomotiv i Dundee.

Učitaj još novosti