10. 12. 2020 - 12:11
POZNATO KO JE GLAVNI FAVORIT ZA SELEKTORA BiH: Ovo je...
907
Shares
POZNATO KO JE GLAVNI FAVORIT ZA SELEKTORA BiH: Ovo je najozbiljniji kandidat

POZNATO KO JE GLAVNI FAVORIT ZA SELEKTORA BiH: Ovo je najozbiljniji kandidat

10. 12. 2020 - 12:11
0
Shares

Stručna komisija za izbor novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine koju čine Zvjezdan Misimović i Emir Spahić užurbano radi na dovođenju nasljednika Dušana Bajevića.

Kako smo saznali iz izvora bliskih Komisiji za odabir selektora, legendarni Sergej Barbarez je jedan od najozbiljnijih kandidata za nasljednika Dušana Bajevića bez obzira što bi mu to bio prvi samostalni posao u karijeri.

Barbarez je početkom sedmice stigao u Bosnu i Hercegovinu, tačnije u svoj Mostar što će Stručna komisija iskoristiti kako bi obavila razgovor sa njim.

Njemu bi u selektorskom poslu pomagali nekadašnji saigrači iz reprezentacije Zvjezdan Misimović i Emir Spahić, a uloga pomoćnika bi trebala biti povjerena još jednom bivšem Zmaju Mladenu Bartoloviću.

Ukoliko razgovor sa Barbarezom bude neuspješan, postoji mogućnost da Sergej bude u stručnom štabu sa imenjakom Jakirevićem koji već ima trenersko iskustvo, ali će Komisija uraditi sve da nagovori Barbareza da preuzme kormilo reprezentacije.

Podsjetimo, Zmajevi su u kvalifikacionoj grupi za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru izvučeni u grupu zajedno sa Francuskom, Finskom, Ukrajinom i Kazahstanom.

(Sport1)

Učitaj još novosti