14. 12. 2020 - 19:11
Hasan Salihamidžić dovodi još jedno spektakularno pojačanje u...
907
Shares
Hasan Salihamidžić dovodi još jedno spektakularno pojačanje u Bayern

Hasan Salihamidžić dovodi još jedno spektakularno pojačanje u Bayern

14. 12. 2020 - 19:11
0
Shares

Minhenski Bayern je glavni kandidat za angažovanje jednog od najboljih stopera današnjice Dayota Upamecana sljedećeg ljeta budući da je Manchester United odustao od njegovog dovođenja.

Mladi Francuz je pod vodstvom Juliana Nagelsmanna postao jedan od najboljih defanzivaca u Evropi, a sa Leipzigom je prethodne sezone stigao do polufinala Lige prvaka.

Za njegove usluge su bili zainteresovani Manchester United i Liverpool, no sada je glavni kandidat za njegovo dovođenje njemački gigant Bayern iz Minhena.

Nijemci žele dovesti dugoročnu zamjenu za Davida Alabu i Jeromea Boatenga koji će napustiti klub sljedećeg ljeta, te žele iskoristiti njegovu klauzulu u ugovoru.

Naime, klub koji plati 42 miliona eura može dovesti sjajnog defanzivca u svoje redove, no problem je što pomenuta klauzula vrijedi do kraja ove sezone što znači da Bavarci moraju hitno reagovati.

Ovaj 22-godišnjak želi riješiti svoju budućnost što je moguće prije jer ne želi da ga bilo šta ometa tokom priprema za utakmice Evropskog prvenstva sljedeće godine.

Izvor:Oslobođenje

Učitaj još novosti