21. 12. 2020 - 15:48
"MARADONA NIJE UMRO, ON SE - UBIO!" Doktor koji je tri...
907
Shares

"MARADONA NIJE UMRO, ON SE - UBIO!" Doktor koji je tri decenije liječio slavnog asa objavio ŠOK DETALJE

21. 12. 2020 - 15:48
0
Shares

Smrt jednog od najboljih fudbalera svih vremena Dijega Armanda Maradone, i dalje privlači pažnju i izaziva kontroverze, iako je prošlo skoro mjesec dana.

Posljednji se oglasio Alfredo Kaje, doktor koji je od 1977. do 2007. godine vodio računa o zdravstvenom stanju Argentinca.

On smatra da je Maradonina smrt nastala zbog "nekog oblika samoubistva".

maradona1-copy-1
Neposredno pred smrt, El Pibe je bio na operaciji glave, a Kaje pretpostavlja da je poslije zahvata pao u depresiju i prestao da jede i uzima lekove.

Kako je istakao, jedna od žena koje su se nalazile u Maradoninom okruženju mu je rekla da je Argentincu bilo "muka od života".

- Veronika Oheda, sa kojom Dijego ima dijete, rekla mi je da je Dijego umoran od svega i da ne može više jer je uradio sve što je mogao da uradi, rekao je Kaje.
Posljednje dane života Maradona je proveo u sobi u svojoj kući u Argentini.
- Uzrok njegove smrti mi ne izgleda kao klasičan srčani udar. Sve ukazuje na to da se radi o nekoj vrsti samoubistva, naveo je Kaje za argentinske medije.
On je potvrdio da je Maradona ranije pokušao da izvrši samoubistvo, na Kubi, kada se automobilom zaletio u autobus, ali je iz udesa izašao bez težih povreda.

"Možda jednog dana, ko zna...", glasio je Dijegov odgovor, bar prema riječima doktora.

Na kraju, on se osvrnuo i na uslove u bolnici gdje je Maradona bio operisan.

- Rano su ga pustili na kućno liječenje, radilo se o neodgovornosti, neznanju i neiskustvu. Nisam vidio da je bio pod budnom pažnjom, nisam primijetio da su se bavili njime kako treba, istakao je Kaje.

Sport.ba/Blic

Učitaj još novosti