25. 12. 2020 - 08:12
JAMES HARDEN U PORTLAND, A NURKIĆ? Šta ovo znači za bh košarkaša?
907
Shares
JAMES HARDEN U PORTLAND, A NURKIĆ? Šta ovo znači za bh košarkaša?

JAMES HARDEN U PORTLAND, A NURKIĆ? Šta ovo znači za bh košarkaša?

25. 12. 2020 - 08:12
0
Shares

Zvijezda Houston Rocketsa, James Harden, ne odustaje od tradea i još uvijek se nada da će promijeniti sredinu.

Harden se zasitio Rocketsa i želi da ode. Nije stigao to uraditi prije početka sezone, no još uvijek nije kasno. Njegova prvobitna želja bio je Brooklyn, no nije izgledalo nimalo realno da popularni Brada zaigra zajedno s Kevinom Durantom i Kyrinom Irvingom.

Osim Netsa, u opciji su bili Philadelphia, Milwaukee i Miami, a sada su na listu dodani Boston Celticsi i Portland Trail Blazersi, koji će u subotu odmjeiti snage upravo s Hardenovim Rocketsima.

Harden želi u tim koji bi se s njim borio za prsten, a Trail Blazersi sa Damianom Lillardom i Hardenom svakako bi se nešto pitali i na Zapadu i u cijeloj ligi. No, teško je svejedno reći da li bi to bilo dovoljno da Portland postane konkurentan za osvajanje naslova.

Vjeruje se da bi bilo kakav dogovor Portlanda i Houstona uključivao i CJ McColluma, zatim kombinaciju provjerenih i mladih igrača poput Zacha Collinsa, Anferneea Simonsa ili Garryja Trenta Jr.

U američkim medijima se bar za sada ne ostavlja mogućnost da u dio posla bude uključen Jusuf Nurkić, kojeg u Portlandu smatraju jednim od ključnih igrača u budućnosti.

U slučaju dolaska Hardena, Portland bi imao petorku: Lillard, Harden, Derrick Jones Jr., Robert Covington i Jusuf Nurkić.

Harden je u prošloj sezoni u prosjeku postizao 34,3 poena po utakmici. Neki se pitaju kako bi Harden uopće uspio da "živi" zajedno s nekim poput Lillarda, koji je u prošloj sezoni prosječno bilježio 30 poena po utakmici i koji je također sjajan košgelter, lider na terenu, neko ko, poput Hardena, voli da rješava bitne napade.

(Sportsport.ba)

Učitaj još novosti