27. 12. 2020 - 22:39
Ronaldo je odbio nagradu za igrača godine i dao ju Lewandowskom
907
Shares
Ronaldo je odbio nagradu za igrača godine i dao ju Lewandowskom

Ronaldo je odbio nagradu za igrača godine i dao ju Lewandowskom

27. 12. 2020 - 22:39
0
Shares

Cristiano Ronaldo je na dodjeli Globe Soccer Awards nagrada proglašen igračem stoljeća. Velika čast za portugalskog igrača mogla je i trebala biti još veća, ali on je prema talijanskom Tuttosportu napravio prekrasnu gestu, nezabilježenu u izborima za najboljeg igrača u nogometu.

Naime, Robert Lewandowski je dobio nagradu za najboljeg igrača godine, ali je i ona trebala pripasti Ronaldu koji je dobio većinu glasova fanova i stručnog žirija. Ipak, Ronaldo je dan prije dodjele saznao za tu informaciju i odlučio odbiti nagradu i dati ju Lewandowskom. Njegov menadžer Jorge Mendes i on rekli su kako nije pošteno da dobije nagradu samo zbog popularnosti te kako ju je zaslužio napadač Bayerna.

resize
"Dvadeset godina igram kao profesionalac i dajem golove. Nisam znao da postoji još neki rekord koji mogu oboriti. Sjajno je što sam sve ostvario, ali ništa od toga ne bi bilo moguće bez mojih suigrača i sjajnih klubova u kojima sam igrao", rekao je Ronaldo na svečanoj dodjeli u Dubaiju.

Inače, Lewandowski je ranije ove godine osvojio Fifinu nagradu za najboljeg igrača ispred Messija i Ronalda, a na Internetu je postala viralna slika Ronaldovog izraza lica kad je saznao da je izgubio nagradu. Ronaldo je svoj glas u Fifinom izboru dao Lewandowskom, Messiju i Mbappéu.

Učitaj još novosti