28. 12. 2020 - 16:14
NA RADOST ARMIJE BORDO NAVIJAČA Koševo postaje pravi dom FK...
907
Shares
NA RADOST ARMIJE BORDO NAVIJAČA Koševo postaje pravi dom FK Sarajevo

NA RADOST ARMIJE BORDO NAVIJAČA Koševo postaje pravi dom FK Sarajevo

28. 12. 2020 - 16:14
0
Shares

Danas je u prostorijama Općine Centar održan sastanak na kojem su prisustvovali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i generalna direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo Sabrina Buljubašić. 

Na početku sastanka načelnik Mandić iskazao je spremnost i želju da se Odluka Općinskog vijeća kojom je odobren dugotrajni zakup nad Olimpijskim stadionom “Asim Ferhatović Hase” sprovede u najkraćem mogućem roku. 

Na sastanku su doneseni sljedeći zajednički zaključci: 

screenshot-26

- Općina Centar i FK Sarajevo se zajednički obavezuju da će užurbano i kolegijalno učiniti sve da na martovskoj sjednici Općinskog vijeća bude usvojen Ugovor o zakupu stadiona.

- Općina se obavezuje da će u hitnom roku zvanično dostaviti svu traženu dokumentaciju, potrebnu za ugovor i projekat renoviranja stadiona, po zahtjevu FK Sarajevo.

- FK Sarajevo se obavezuje da će do kraja januara Općini Centar dostaviti prvi prijedlog Ugovora o dugoročnom zakupu.

- FK Sarajevo se obavezuje da ce uporedo sa prijedlogom Ugovora pripremiti projekat renoviranja stadiona za kategoriju IV UEFA takmičenja koji će biti sastavni dio ugovora.

- FK Sarajevo se obavezuje da će do kraja januara otvoriti poseban namjenski račun, koji će se koristiti isključivo za projekat renoviranja stadiona.

SRĐAN MANDIĆ: “Drago mi je da smo i zvanično otpočeli proces koji će kroz partnerski odnos sa FK Sarajevo vrlo brzo rezultirati jednim sportskim objektom koji će ispunjavati sve evropske strandarde te predstavljati pokretačku snagu razvoja sporta kako u Općini Centar, tako i u Kantonu Sarajevo, kao i u Bosni i Hercegovini u cjelini.

SABRINA BULJUBAŠIĆ: “Zaista smo sretni i zadovoljni današnjim sastankom i nastavkom pregovora. Moram naglasiti da je u javnosti pogrešno predstavljeno da se FK Sarajevo protivi korištenju stadiona u druge svrhe osim fudbalskih. Naprotiv, dio našeg projekta je upravo multifunkcionalni stadion koji će dodatnim sadržajima biti u mogućnosti finansirati sam svoje održavanje. Naravno, sve manifestacije bit će održane na način da se ne ugrozi kvaliteta samog terena, kao niti termini iz nastupa FK Sarajevo".

Današnjim sastankom definisani su koraci u narednom periodu, a o svim realizovanim aktivnostima navijači i javnost će biti blagovremeno obaviješteni. 

Izvor:FKSarajevo

Učitaj još novosti