29. 12. 2020 - 15:39
Stigla ponuda za Puiga koja je iznenadila Koemana
907
Shares
Stigla ponuda za Puiga koja je iznenadila Koemana

Stigla ponuda za Puiga koja je iznenadila Koemana

29. 12. 2020 - 15:39
0
Shares

Ronald Koeman je ljetos preuzeo klupu Barcelone i u startu je otpisao nekoliko fudbalera.

Barcelonu je tokom ljeta napustilo nekoliko igrača koje je Koeman prekrižio, a jedini koji je ostao je mladi veznjak Riqui Puig. Nizozemac je poručio Puigu da je najbolje da ide na posudbu jer neće dobiti šansu, ali je on to odbio.

screenshot-49

Puig je vjerovao da se može izboriti za svoju minutažu u katalonskom klubu, no to se u prvom dijelu sezone baš i nije desilo. Ovaj 21-godišnjak odigrao je samo četiri utakmice i upisao ukupno 77 minuta.

To posebno ljuti navijače Barcelone koji vjeruju da Puig zaslužuje šansu kod Koemana jer se radi o velikom talentu katalonskog kluba. No, jasno je da Nizozemac tako ne misli i ponovo je Puigu poručio da je najbolje da u januaru napusti klub.

Španski mediji pišu da je interes za Puiga veliki i da su time iznenađeni i u Barceloni. Klub želi da pošalje mladog veznjaka na posudbu do kraja sezone, a Mundo Deportivo piše da se za njega raspituje čak i Milan.

Navodno, Rossoneri žele dovesti Puiga već početkom januara, ali uz opciju da mogu otkupiti njegov ugovor. Ukoliko Barca na takav način ostane bez jednog od najtalentovanijih veznjaka onda to sigurno navijači nikada neće oprostiti Koemanu.

Sport.ba/SportSport

Učitaj još novosti