09. 01. 2021 - 18:09
Bilal Šuman jasan pred sutrašnju utakmicu: ‘Idemo na pobjedu...
907
Shares
Bilal Šuman jasan pred sutrašnju utakmicu: ‘Idemo na pobjedu od preko tri gola razlike, to je cilj, to je plan‘

Bilal Šuman jasan pred sutrašnju utakmicu: ‘Idemo na pobjedu od preko tri gola razlike, to je cilj, to je plan‘

09. 01. 2021 - 18:09
0
Shares

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra protiv Estonije igra utakmicu četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nakon što su prije nekoliko dana pretrpjeli poraz od istoimene reprezentacije rezultatom 24:21, Zmajevi spremno dočekuju sutrašnji meč i nadaju se pobjedi. 

Selektor Bilal Šuman osvrnuo se na prethodnu utakmicu te ujedno najavio i sutrašnju.

"Bili smo u Estoniji, da kažem, utakmica, prvo poluvrijeme rezultatski možemo biti zadovoljni, imali smo plus tri, a onda jedno od naših najlošijih poluvremena u ove četiri godine, dali smo samo sedam golova i pretrpjeli poraz. Taj naš napad uopšte nije funkcionisao u drugom poluvremenu, imali smo ogromne probleme, dali samo sedam golova, u odbrani nismo našli rješenje u igri sedam na šest, gdje smo znali da će to i igrati i raditi, bilo je potrebno da osvojimo dvije ili tri lopte kako bi ih vratili u zonu igre 6 na 6, ispalo je tako kako je ispalo i naravno da ne možemo biti ni blizu zadovoljni", rekao je Šuman i dodao:

"Tako je kako je, sutra je nova utakmica, iskoristili smo vrijeme dolaska u Sarajevo, odradili nekoliko treninga, imamo mnogo video analiza i mislim da ćemo ih spremni dočekati sutra, jer nas sutra sve preko tri razlike stavlja u drugo mjesto u grupi zajedno sa Austrijom, tako da nam je sutrašnja utakmica od velike važnosti i nadam se da ćemo uspjeti ispraviti ovo drugo poluvrijeme, biti konstantniji i da ćemo pobijediti više od tri razlike. To je cilj, to je plan i to ćemo pokušati napraviti", jasan je Šuman,prenosi Sport1.

Učitaj još novosti