25. 02. 2021 - 13:28
PSG U NEOČEKIVANIM PROBLEMIMA Pregovori s Mbappeom zapeli, a i...
907
Shares
PSG U NEOČEKIVANIM PROBLEMIMA Pregovori s Mbappeom zapeli, a i da ga nagovore na ostanak morat će uplatiti pravo bogatstvo

MONACO OČEKUJE 35 MILIONA EURA

PSG U NEOČEKIVANIM PROBLEMIMA Pregovori s Mbappeom zapeli, a i da ga nagovore na ostanak morat će uplatiti pravo bogatstvo

Sport.ba
25. 02. 2021 - 13:28
0
Shares

Kylian Mbappe nam je prošle sedmice u duelu protiv Barcelone pokazao o kakvom je zapravo igraču riječ. Mladi Francuz već sada sa svoje 22 godine spada među najbolje napadače svijeta, bez ikakve dileme.

Još uvijek je neizvjesno da li će ostati na "Parku prinčeva" budući da mu aktuelni ugovor ističe u ljeto naredne godine. PSG ga želi svim silama zadržati što duže, ali pregovori za sada uopće ne idu po planu.

mbappe

Naime, Francuz se dvoumi da li ostati u Parizu ili se okušati u nekoj jačoj ligi, jer interesovanja ne manjka. Gotoov svi evropski giganti su zainteresovani ta njegove usluge, a konačnu odluku bi mogao donijeti po završetku ove sezone.

Podsjećamo, Mbappe je u PSG stigao u ljeto 2017. godine iz Monaca u transferu koji je trebao iznositi 180 miliona eura, Parižani su platili Kneževima dvije rate od 90 i 55 miliona eura, a ostala je još jedna klauzula koja iznosi 35 miliona eura. 

Naime, ukoliko Kylian produži ugovor s PSG-om, Parižani će Monacu morati platiti 35 miliona eura prema toj klauzuli, a također Kneževi su se ''ogradili'' i u vezi s budućim transferom francuskog reprezentativca.

mbappe-681x454

PSG im mora platiti određeni bonus u slučaju transfera u neki drugi klub, a jedini način da Sveci sačuvaju milione je da Mbappe ode kao slobodan igrač što je vrlo teško očekivati. 

Navodno je najbliži prelasku u Real Madrid, mada se ni Barcelona ne predaje uprkos finansijskoj dubiozi.  

Učitaj još novosti