28. 02. 2021 - 15:12
Šokantna vijest iz Španije: Rafael Nadal boluje od MISTERIOZNE...
907
Shares
Šokantna vijest iz Španije: Rafael Nadal boluje od MISTERIOZNE BOLESTI koja napada kosti, trpi nesnosne bolove!

Šokantna vijest iz Španije: Rafael Nadal boluje od MISTERIOZNE BOLESTI koja napada kosti, trpi nesnosne bolove!

28. 02. 2021 - 15:12
0
Shares

Španski mediji danas su plasirali do sada nepoznatu vijest, da se Rafael Nadal, drugi teniser svijeta, bori sa misterioznom bolešću.

Španca je kroz cijelu karijeru pratile povrede, kolena su mu slaba tačka. Među španskim novinarima je jedno vrijeme kolala priča da Nadal ne može da vozi auto kada se završi sezona, jer ima nesnosne bolove u koljenima.

Elem, na Iberijskom poluostrvu se pojavila informacija da Nadal boluje od Miler-Vajsove bolesti koja napada kosti stopala, odnosno središnji dio tog dijela tijela, što izaziva velikim bol pri pokretima!

Kako navode tamošnji mediji, Nadal je još davno saznao da boluje od ove bolesti, pošto su ljekari njegove povrede iz 2005. povezali upravo sa tim.

13165422-3x2-xlarge

Ipak, kako je on tada bio daleko mlađi, nisu mogli da otkriju to prije nego što se bolest manifestovala na stopalu slavnog španskog tenisera.

- Teško je zaključiti da se radi o ovoj bolesti dok je u ranoj fazi. Doktori postanu sigurni tek kada ona napreduje. Bol se pojavljuje u središnjem i zadnjem dijelu stopala, ti dijelovi oteknu, a bol se zatim prenosi gore, preko skočnog zgloba do koljena. Dok pacijent hoda ili trči, situacija se pogoršava - pričaju ljekari za španske medije, a prenosi Mondo.

Misteriozna bolest koja je dugo prisutna, ali se kasno "otkriva" na primjeru iz Španije uglavnom pogađa domaćice i fizičke radnike, mada je primjetno i da se veliki broj oboljelih u ranoj fazi života bavio nekim sportom.

Ukoliko se bolest ne shvati ozbiljno, pogoršanjem situacije može doći i do preloma kosti stopala, što zahteva dugotrajan oporavak. Za ovu fazu Nadalove karijere to bi bila katastrofa, jer pred njim nema još mnogo vremena u vrhu svjetskog tenisa, pa bi duga pauza dala priliku mnogim mladim teniserima da ga prestignu na ATP listi.

Kao jedan vid ublažavanja bolova napominju se specijalno dizajnirana obuća sa posebnim ulošcima koji su prilagođeni kostima stopala, odnosno njihovom prirodnom položaju.

 

 

(Blic)

Učitaj još novosti