01. 03. 2021 - 10:40
Ničim izazvani mediji ne štede Pjanića: "Odvratno poređenje,...
907
Shares
Ničim izazvani mediji ne štede Pjanića:

Ničim izazvani mediji ne štede Pjanića: "Odvratno poređenje, ali okrutna realnost"

01. 03. 2021 - 10:40
0
Shares

Miralem Pjanić se nalazi na udaru katalonskih medija i kad ne igra. 

Katalonski Sport, list tradicionalno naklonjen Barceloni, danas je žestoko kritikovao Miralema Pjanića u članku s naslovom "Velika razlika između Pedrija i Pjanića".

Tokom utakmice protiv Seville Pedri se povrijedio, čeka ga višesedmična pauza pa bi umjesto njega u veznom redu trebao igrati Pjanić. To je čini se zasmetalo novinarima Sport-a.

pjanic

"Pedrijeva drskost, fizički doprinos i angažman, njegov ogromni talenat uzimam zdravo za gotovo - je u suprostnosti sa stavom bosanskog veznjaka", piše Tomas Andreu.

"Pjanićev karakter se više osjetio u njegovim izjavama nego na terenu. Dok se jedan žali na minutau i tvrdi da ne razumije Komeanove kriterije, drugi šuti i svakodnevno napreduje."

"Dok jedan luta po terenu i jedva se asimilira kada treba zauzeti poziciju ili rizikuje kada priđe kaznenom prostoru, drugi olakšavaju stvari - podjednako se brane i napadaju te dokazuju klasu i fizičku spremu koje je čini se Pjanić zaboravio u Torinu."

"Odvratno poređenje, ali okrutna realnost", rečenica je s kojom je Andreu zaključio svoj tekst.

Uzimajući u obzir njegov učinak na terenu, ali i očigledan pritisak katalonskih medija Pjanićev dolazak u Barcelonu sigurno ne ide u smjeru u kojem je planirao.

Sport.ba/Sportsport

Učitaj još novosti