01. 03. 2021 - 15:17
KAKO SE SUMO RVAČI UGOJE? Iako su Japanci sitne građe...
907
Shares
KAKO SE SUMO RVAČI UGOJE? Iako su Japanci sitne građe uspjevaju da dostignu težinu i do 300 kilograma!

KAKO SE SUMO RVAČI UGOJE? Iako su Japanci sitne građe uspjevaju da dostignu težinu i do 300 kilograma!

01. 03. 2021 - 15:17
0
Shares

Kako Japanci koji su prilično sitne građe, proizvode ove ogromne ljudske primerke?

Većina započinje život sumo rvača još u detinjstvu. Radi se o načinu života i načinu ishrane, koji te dečake pretvara u ogromne ljude.

screenshot-31

Sumo rvači se bude rano, obično negde oko pet sati ujutru, preskaču doručak i posvećuju se napornim vežbama u trajanju od pet sati. Onda se kupaju i jedu glavni dnevni obrok, proteinski bogat paprikaš (zdravo čorbasto jelo od morske trave).

Oni to jedu sa dosta pirinča i sve to zaliju s nekoliko piva. Nakon tog ogromnog obroka, sledećih nekoliko sati provode dremajući, a zatim se spremaju za večeru i ponovno spavanje. Sledećeg dana bude se i iznova rade istu stvar. Ovo rade svakoga dana, u nedogled.

Zašto ovaj šablon uzrokuje takvo drastično gojenje, pa težina sumo rvača na kraju iznosi zapanjujućih 200 do 300 kilograma?

Ova kombinacija preskakanja doručka i zatim napornog treniranja u trajanju od pet sati znači da do trenutka kada je vreme jelu oni već umiru od gladi. Kao posledica toga, oni se prejedaju - pojedu mnogo više hrane nego što im je potrebno da osete sitost.

Sport.ba/spreso

Učitaj još novosti