06. 03. 2021 - 23:49
"Mnogi su me prozvali nacistom zbog tog komentara za Ozila"
907
Shares

"Mnogi su me prozvali nacistom zbog tog komentara za Ozila"

06. 03. 2021 - 23:49
0
Shares

Veznjak Real Madrida, Toni Kroos, nakon tri godine odlučio je progovoriti o kritikama koje je dobio nakon što je komentarisao odlazak Mesuta Ozila iz reprezentacije Njemačke.

Ozil je nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji poručio da više neće igrati za reprezentaciju Njemačke i poručio je da u njoj vlada nepoštovanje i rasizam i da on ne želi više biti dio takve ekipe.

screenshot-16

Njega je tada otvoreno kritikovao saigrač Toni Kroos koji je izjavio da mu se ne sviđa način na koji se Ozil penzionisao, te činjenica da nije jasno rekao ko ga to ne poštuje.

Kroos je tada dobio velike kritike na društvenim mrežama od Ozilovih fanova, a sada je otkrio da mu uopšte nije bilo ugodno čitati neke od komentara.

"Nakon Mundijala 2018. godine rekao sam da mi se ne sviđa način na koji je Ozil otišao iz reprezentacije. I zbog toga sam za mnoge bio nacista. Blava kosa, plave oči i sve im se podudarilo da kažu da sam nacista. Izborio sam se s tim iako nije bilo lako. Mnogi ljudi se kriju iza lažnih probila i onda vrijeđaju druge", rekao je Kroos.

Sport.ba/Sportsport

Učitaj još novosti