27. 03. 2021 - 09:50
PJANIĆ NAPRAVIO POMETNJU, ne želi otići iz Barcelone: Zamolio...
907
Shares
PJANIĆ NAPRAVIO POMETNJU, ne želi otići iz Barcelone: Zamolio bih Koemana da mi pruži pravu šansu

PJANIĆ NAPRAVIO POMETNJU, ne želi otići iz Barcelone: Zamolio bih Koemana da mi pruži pravu šansu

27. 03. 2021 - 09:50
0
Shares

Bh. veznjak je prošlog ljeta stigao na Camp Nou u razmjeni sa Juventusom, ali Ronald Koeman ne računa previše na njegove usluge i Pjanić više vremena provodi na klupi za rezerve.

U velikom intervjuu za Mundo Deportivo Pjanić je istakao da

"Nisam potpisao za Barcelonu da bih otišao nakon jedne sezone. Potpisao sam da ispišem historiju u klubu koji je bio moj cilj godinama unazad", rekao je Pjanić i otkrio je kako je sa 16 godina umalo završio u katalonskom klubu.

"Moj otac je pregovarao sa čelnicima Barcelone koji su me željeli u B timu. Igrao sam za Metz, ali sam odlučio da profesionalnu karijeru započnem u Francuskoj. Barcelonu sam uvijek pratio, a Eric Abidal me je želio u klubu i prije dvije godine. Međutim, stigao je Griezmann i nije bilo novca za mene. Morao sam čekati dvije godine da ispunim san i da zaigram za Barcelonu. Došao sam ovdje da velikim iskustvom pobjednika i zamolili su me da svojim karakterom i iskustvom pomognem u rastu nove generacije iz La Masije".

Pjanić ističe da radi veoma žestoko kako bi se izborio za svoj status.

"Došao sam u Barcelonu da osvojim Ligu prvaka. To mi je cilj. Želim pomoći timu da osvoji trofeje. Moj moto je da nikad ne odustajem. Ako ne igram, narednog jutra na treningu radim jače nego ikad i trudim se da trener primjeti da ne odustajem. Nikad nisam stao sa treningom. Covid je uzrokovao da prekinem treninge, a Koeman mi je rekao da budem miran i da ne žurim. Potom mi je bilo veoma teško da se prilagodim. Koeman ne priča previše sa igračima i znam da moram biti spreman kada sam mu potreban".

Odnos sa Leo Messijem je fantastičan.

"Imamo sjajan odnos. Leo dosta razgovara sa mnom, pomaže mi da se prilagodim, ohrabruje me i pomaže mi. Nikad nećemo više vidjeti fudbalera kao što je on. Volio bih igrati pored njega godinama".

Želja mu je da igra pred punim Camp Nou stadionom.

"Volio bih zaigrati na punom Camp Nou. Želim što prije iskusiti to iskustvo i osjetiti pun stadion. Želim igrati na punom Camp Nou. To bi značilo povratak u normalnost u kojoj bi ljudi mogli ponovo uživati",prenosi Sportsport.

Koemana bi zamolio samo jednu stvar.

"Zamolio bih ga da mi da šansu da odigram dvije ili tri utakmice u kontinuitetu. To je ono što svakom fudbaleru treba. Nastavljam raditi i čekam svoju šansu. Trener daje šansu mladim fudbalerima, to je odlično, ali vjerujem da svojim iskustvom mogu pomoći u bitnim mečevima".

Učitaj još novosti