22. 04. 2021 - 09:10
BREAKING NEWS: Nova izjava Pereza, navijači u nevjerici
907
Shares
BREAKING NEWS: Nova izjava Pereza, navijači u nevjerici

PEREZ NEMA NAMJERU STATI

BREAKING NEWS: Nova izjava Pereza, navijači u nevjerici

22. 04. 2021 - 09:10
0
Shares

Predsjednik Real Madrida i prvi čovjek Superlige Florentino Perez je tokom gostovanja na španskom radiju Cadena Ser otvorio dušu i govorio o raspadu ovog takmičenja nakon samo 48 sati. Ali rekao je kako nema odustajanja te da bi klubovi iz Engleske mogli biti u problemu.

Perez je rekao da još uvijek nijedan tim nije istupio iz Superlige, jer nije platio “penale”, a potvrdio je da su Juventus i Barcelona još uvijek ostali u projektu i da je on trenutno u “stand-by” fazi.

“Tužan sam jer radimo na ovom već tri godine, La Liga je nedodirljiva, ali format Lige prvaka je zastario i zanimljiv je od četvrtfinala. Prošle sezone smo izgubili 650 miliona eura i očito je da format nije dobar, a mi smo napravili onaj u kojem od početka igraju najvažnije evropske ekipe i gdje možete dobiti više novca, jer veliki ne bi gubili zbog solidarnosti s drugima. Radili smo dugo na ovome, ali možda nismo dobro predstavili ideju”, rekao je Perez pa onda “zaprijetio”:

“Niko nije odustao, jer niko nije platio kaynu. Bilo je klubova koji nisu bili naročito zainteresovani, ali potpisali su obvezujuće ugovore. Kolika je kazna? To vam neću otkriti. Za ovih 48 haotičnih sati nikada nisam vidio takvu agresiju predsjednika UEFA-e, od prijetnji do raznih uvreda, kao da smo nekoga ubili. Nogometu treba spas, desile su se neke komplikovane situacije i Englezi su odustali i izgubili interes. Manipulisalo se i krenula je kontrakampanja, htjeli su nas prikazati kao grupu koja ubija nogomet.”

“Projekat je trenutno u ‘stand-by’ fazi, zajedno smo i Juventus još uvijek nije odustao. Pričao sam s Agnellijem tri puta danas i mi ćemo tražiti nove partnere. Ključno je pitanje kako zainteresovati mlađu publiku da prati nogomet. To nije zatvorena liga, već ima klubove koji su zaslužili da budu tu jer imaju najviše fanova na društvenim mrežama. Moramo imati mečeve kao kad se u tenisu sastanu Federer i Nadal, želimo imati najbolje utakmice i time nikoga nećemo isključiti”, rekao je Perez.

O protestu navijača Chelseaja rekao je da iza svega stoji “jedan čovjek” i da ih u Londonu nije bilo više od 40.

“Na protestu navijača Chelseaja je bilo 40 osoba, a mogu vam reći i ko ih je doveo tamo i to je isti onaj čovjek koji je igračima Cadiza u meču protiv Reala dao majice s porukom da se nogomet igra radi navijača”, završio je prvi čovjek Real Madrida.

Podsjećamo, iz Superlige još uvijek zvanično nisu istupili Barcelona, Juventus te pomenuti Real Madrid, dok su ostali timovi izjavili da se povlače iz ovog projekta. Kako i na koji način – saznat ćemo vjerovatno u narednim danima, prenose Sportske.ba.

Učitaj još novosti