22. 04. 2021 - 22:13
OTKRIVEN TAJNI DOKUMENT SUPERLIGE! Poznato je kako bi klubovi...
907
Shares
OTKRIVEN TAJNI DOKUMENT SUPERLIGE! Poznato je kako bi klubovi dijelili novac, JEDNO VAŽNO PRAVILO U NOGOMETU

OTKRIVEN TAJNI DOKUMENT SUPERLIGE! Poznato je kako bi klubovi dijelili novac, JEDNO VAŽNO PRAVILO U NOGOMETU

22. 04. 2021 - 22:13
0
Shares

Američki mediji objelodanili su tajni dokument koji su potpisali klubovi učesnici Superlige, a koji se odnosi na raspodjelu para.

Pošto je novac suština stvaranja Superlige, onda su detalji postali zanimljivi široj javnosti. "Fajnešel Tajms" je objavio ekskluzivne informacije.

Klubovi bi za učešće u Superligi dobili po 350 miliona eura. Na to bi stigao i ugovor o TV pravima, gdje je cifra mogla da dostigne i četiri milijarde eura.

2538945-superliga1-ls

U pomenutom dokumentu se navodi da će 15 klubova osnivača podieliti 32.5 odsto novca od komercijalnih prihoda, dok će još 32.5 odsto podijeliti svih 20 klubova, odnosno 15 osnivača i pet onih koji bi uzeli učešće.

Klubovi Superlige će na osnovu ostvarenih rezultata dijeliti 20 odsto, dok će posljednjih 15 odsto biti podjeljeno na osnovu broja publike koja će pratiti prenose utakmica. Čije se utakmice budu više gledale, ti klubovi će dobijati više para.

Razlika između pobjednika i poslednjeplasirane ekipe biće svega 1,5 puta.

Klubovi će zadržati i sav novac koji će biti dobijen putem prodaje ulaznica i ugovora sa sponzorima.

Ono što je posebno zanimljivo je i neka vrsta "seleri kapa", nalik na onom u NBA ligi. Klubovi osnivači će moći da potroše najviše 55 odsto svog novca za "sportski sektor", odnosno na plate igračima, transfere i bonuse menadžerima igrača.

Takođe je dogovoreno i da porez bude jednak za sve klubove Superlige, bez obzira iz koje zemlje dolazi, a on iznosi 45 odsto.

Ipak, pošto se Superliga urušila u svega 48 sati, jasno je da je ovaj dokument ostao mrtvo slovo na papiru.

Sport.ba/Kurir 

Učitaj još novosti