23. 04. 2021 - 11:42
Navijači razočarani: Vlasnici Arsenala ne žele prodati klub
907
Shares
Navijači razočarani: Vlasnici Arsenala ne žele prodati klub

NAVIJAČI ŽELE BOLJE

Navijači razočarani: Vlasnici Arsenala ne žele prodati klub

23. 04. 2021 - 11:42
0
Shares

Vlasnici Arsenala poručili su kako ne namjeravaju prodati londonski klub, nakon kritike i poziva navijača da to učine zbog odluke da se pridruže kontroverznoj evropskoj Super ligi, prenosi Anadoly Agency (AA).

Arsenal je jedan od šest engleskih fudbalskih klubova koji je u nedjelju saopštio da je zajedno s 11 evropskih postigao dogovor o formiranju zatvorenog fudbalskog takmičenja, što je izazvalo val kritika navijača, igrača kao i britanske Vlade. Nisu izostale ni prijetnje sankcijama iz krovnih kuća evropskog ali i svjetskog fudbala.

Direktor Josh Kroenke, čiji je otac Stan Kroenke većinski vlasnik Arsenala, izjavio je kako "nemaju namjeru prodati klub."

"Snage izvan kluba dovele su nas u vrlo težak položaj. Imamo iste planove za ljeto koje smo imali i prije nekoliko sedmica i još uvijek sam uzbuđen zbog njih", izjavio je Kroenke.

"Tobdžije" su u utorak naveče obavijestile javnost da odustaju od učešća u Super ligi, nakon što su to učili i ostali klubovi iz Engleske.

UEFA je ekspresno reagovala i najavila sankcije za klubove Super lige, ali i igrače klubova koji nastupe o tom takmičenju, kojima će biti zabranjen nastup za nacionalne timove svojih zemalja. Većina klubova je saopćila da se povlači iz tog projekta.

Učitaj još novosti