26. 04. 2021 - 10:53
FK Velež: "Mi smo već pobjednici. Vratili smo dostojanstvo,...
907
Shares
FK Velež:

Rođeni

FK Velež: "Mi smo već pobjednici. Vratili smo dostojanstvo, poštovanje, vjeru..."

26. 04. 2021 - 10:53
0
Shares

Utakmicu sezone popularni Rođeni će odigrati u petak na svom stadionu kada im dolazi trenutni lider Borac koji je ovog proljeća već pobijeđen sa sigurnih 2:0.

Uoči susreta zakazanog za petak u mostarskom klubu ponovo su započeli s kampanjom prodaje donatorskih ulaznica. Ovaj put pažnju privuko i sadržaj objave.

"Pred nama je utakmica 28. kola m:tel Premijer lige BiH u kojoj će na stadionu Rođeni snage odmjeriti FK Velež i FK Borac iz Banja Luke. Utakmica koja je na programu u petak 30. aprila sa početkom u 20h.

S obzirom na tabelu m:tel Premijer lige BiH, koja pokazuje da je FK Borac na vrhu tabele zajedno sa FK Sarajevo sa 53 osvojena boda, a da nakon njih slijedi FK Velež sa 51 osvojenim bodom, dolazimo do zaključka da ova utakmica može ponijeti epitet 'derbi prvenstva'.

U slučaju pobjede, Rođeni će preskočiti FK Borac, te ako se rezultat derbija između Sarajeva i Željezničara „poklopi“, novi lider m:tel Premijer lige BiH postat će FK Velež Mostar!

Sanjati nije zabranjeno, pogotovo kada se za ispunjenje tog sna boriš časno, pošteno, prkosno i ponosno, da svaki dan mukotrpno radiš i pružaš svoj maksimum, da poštuješ protivnika i da iz svake greške i poraza izvlačiš pouku kako bi bio još bolji, da nakon svakog pada ponosno ustaneš i nastaviš svoju borbu.

Mi, Rođeni, bez obzira na rezultat ove utakmice, smo već pobjednici. Vratili smo dostojanstvo, poštovanje, vjeru da se mukotrpnim i poštenim radom može mnogo toga dobrog uraditi, ali ono što nas najviše raduje je to da smo vratili Velež njegovim navijačima, ili kako to jedan lijepi slogan kaže, vratili smo Velež u kućni odgoj!

Svih ovih posljednih skoro pet godina, kako je počela naša borba za povratak Veleža u vrh bh. fudbala, u svakom uspjehu Kluba svoj veliki doprinos su dali naši vjerni navijači, bez kojih sigurno ne bi mogli ovako brzo doći u situaciju da se od grčevite borbe za ostanak u Prvoj ligi FBiH, u relativno kratkom periodu, dođemo u stuaciju da pobjedom možemo preuzeti vrh tabele Premijer lige BiH!

Zato Vas ovim putem još jednom pozivamo da po ko zna koji put pokažemo da smo Klub RAje, ljubavi, prkosa i ponosa. Podržimo Rođene u njihovoj, odnosno našoj zajedničkoj borbi, te kupovinom donatorske karte pokažimo da smo jedinstveni i da idemo zajedno do kraja", poručili su iz FK Velež.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti