26. 04. 2021 - 16:18
UVODE SE NOVA PRAVILA U ITALIJI: Juventusu prijeti...
907
Shares
UVODE SE NOVA PRAVILA U ITALIJI: Juventusu prijeti izbacivanje! EVO ŠTA SE DEŠAVA

UVODE SE NOVA PRAVILA U ITALIJI: Juventusu prijeti izbacivanje! EVO ŠTA SE DEŠAVA

26. 04. 2021 - 16:18
0
Shares

U Italiji su donijeli "anti-Superliga" pravilo koje brani talijanskim prvoligašima sudjelovanje u natjecanjima koje ne organizira UEFA.

Gabriele Gravina, predsjednik Nogometnog saveza Italije, potvrdio je uvođenje novog pravila. Tim pravilom se iz Serie A izbacuju klubovi koji odu u novoosnovanu Superligu. 

"Kada je u pitanju anti-Superliga pravilo, riječ je o tome da će oni koji žele sudjelovati u natjecanju koje ne odobrava UEFA i FIFA izgubiti članstvo u talijanskom prvenstvu", rekao je Gravina.

Od talijanskih klubova u osnivanju Superlige sudjelovali su Inter, Milan i Juventus. Inter se povukao, Milan je neodlučan, a Juventus i dalje vjeruje u projekt Superlige.

"Zasad ne znam tko je istupio, a tko ostao u Superligi. Međutim, ovo pravilo će biti u postupku licenciranja za naredno prvenstvo. Ako netko želi igrati privatnu ligu, onda neće moći igrati nacionalnu."

Ovo će žestoko pogoditi talijanske klubove koji su se planirali pridružiti Realu i Barceloni u Superligi. Svi osnivači Superlige planirali su uz to natjecanje igrati i nacionalna prvenstva, ali talijanski klubovi više neće imati tu mogućnost.

Učitaj još novosti