11. 05. 2021 - 16:34
BREAKING: Interpool raspisuje potjernicu za Mamićem!?
907
Shares
BREAKING: Interpool raspisuje potjernicu za Mamićem!?

ZORAN MAMIĆ MORA U PRITVOR

BREAKING: Interpool raspisuje potjernicu za Mamićem!?

11. 05. 2021 - 16:34
0
Shares

ZA BIVŠIM trenerom Dinama Zoranom Mamićem u tijeku je raspisivanje Interpolove tjeralice i Europskog uhidbenog naloga nakon što se u ponedjeljak do ponoći nije javio na izdržavanje zatvorske kazne, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu, objavio je index.hr.

"Nadležna tijela BiH trebaju postupati po tjeralici, odnosno uhititi Zorana Mamića i odlučiti postoje li u BiH zakonski uvjeti za Mamićevo izručenje Hrvatskoj. Ako BiH odbije izručenje, Mamić će ostati na slobodi u BiH do njegovog eventualnog uhićenja na neki drugi način, ako ne po tjeralici, onda po Europskom uhidbenom nalogu'', pojasnio je glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

Dodao je da Zoran Mamić, za slučaj da ne dođe do njegovog uhićenja, ne može napustiti prostor BiH do zastare izvršenja kazne zatvora.

Pernar jedini u zatvoru

Od četiri osuđenika za izvlačenje novca iz Dinama, do sada se na izdržavanje kazne javio jedino bivši poreznik Milan Pernar, koji se u ponedjeljak do ponoći prijavio Odjelu za dijagnostiku zatvora u Zagrebu.

Bivšem Dinamovom direktoru Damiru Vrbanoviću u utorak je na zagrebačkom Županijskom sudu određeno da se u zatvor u Remetincu mora javiti 26. svibnja. Vrbanović na ovu odluku ima pravo žalbe, a u roku od tri dana može i podnijeti molbu za odgodom izdržavanja zatvorske kazne.

Prvookrivljeni Zdravko Mamić ranije je kazao da, poput brata, i on želi zatvorsku kaznu odslužiti u BiH gdje je pobjegao još uoči izricanja prve nepravomoćne presude na osječkom Županijskom sudu.

Učitaj još novosti