14. 05. 2021 - 10:31
HAOS NA UTAKMICI: Meč prekidan 5 puta zbog suzavca, bombe...
907
Shares
HAOS NA UTAKMICI: Meč prekidan 5 puta zbog suzavca, bombe ispred stadona, IGRAČI BJEŽALI SA TERENA

HAOS NA UTAKMICI: Meč prekidan 5 puta zbog suzavca, bombe ispred stadona, IGRAČI BJEŽALI SA TERENA

14. 05. 2021 - 10:31
0
Shares

Meč između Amerike iz Kalija i Atletiko Mineira u okviru četvrtog kola grupe H Kopa Libertadoresa odigrao se u pravom haosu! Naime, meč je odigran iako već dijve nedjelje traju protesti protiv kolumbijske vlade, a protestanti su se žestoko sukobili sa policijom izvan zidina stadiona.

U nekoliko navrata ispaljen je i suzavac, koji je uticao i na igrače, koji su se gušili od gasa, pa je meč u čak pet navrata morao da se prekine, kako bi se igrači oporavili

Atletiko Mineiro se bolje snašao u ovakvim uslovima i pobijedio je sa 3:1, uz golove Hulka, Arana i Vargasa, a ovim trijimfom obezbijedili su osminu finala kao prvi u grupi.

amerika-kali-830x0

Prvo poluvrijeme prekidano je čak četiri puta, a u toku prenosa mogle su se čuti i detonacije bombi ispred stadiona koje je policija koristila za zaustavljanje demonstranata.

Najkraća pauza bila je 10 minuta, a najdua čak sat vremena.  Igrači su u 38. minutu napustili teren i otišli u svlačionicu i potom se vratili na teren, ali je do kraja prvog poluvremena meč još jednom prekinut zbog suzavca.

amerika-kali8-830x0

Prava agonija viđena je tokom ovog meča za igrače, koji su prekrivali dresovima svoje glave kako bi mogli da dišu, dok su golmani koristili i peškire koji im stoje iza golova.

I u ovakvoj utakmivi viđena je i jedna magija, nevjerovatan gol Vargasa za konačan rezultat, kada je fintom prebacio loptu preko golmana, a zatim glavom pogodio mrežu.

amerika-kali2-830x0

Inače, protesti u Kolumbiji traju već dvije nedjelje, a do sada su odnijeli 40 života. Podstaknuti su povodom poreske reforme predsednika Ivana Dukea. Širom zemlje su blokirane ulice i putevi, a došlo je i do nestašice hrane. Vlada je optužila opoziciju i disidente koji stoje iza grupe FARC da su odgovorni za proteste,prenosi Telegraf.

Pogledajte galeriju sa meča

Učitaj još novosti