14. 05. 2021 - 18:10
Disciplinska komisija NFSBiH kaznila Sarajevo, te Mušiju i Sadikua
907
Shares
Disciplinska komisija NFSBiH kaznila Sarajevo, te Mušiju i Sadikua

KAZNE IZ NFSBIH

Disciplinska komisija NFSBiH kaznila Sarajevo, te Mušiju i Sadikua

14. 05. 2021 - 18:10
0
Shares

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na posljednjoj sjednici donijela je odluku o kazni za Fudbalski klub Sarajevo.

Kako je navedeno iz NSBiH, FK Sarajevo je kažnjen zbog vršenja pritiska na organe i službena lica uoči utakmice sa Borcem, ali i objavljivanja neistinitih navoda prije pomenutog duela.

“FK Sarajevo izriče se novčana kazna u iznosu od 1.000 KM, zbog prekršaja iz člana 75. stava 1. tačke B) Disciplinskog pravilnika NSBiH, a u vezi sa članom 4 stavom 1 tačkom 8. Kodeksa ponašanja članova nogometne organizacije, jer su na zvaničnoj web stranici imenovanog kluba, a prije početka utakmice 26. kola m:tel Premijer lige BiH, sezona 20/21, odigrane dana 17. aprila 2021. godine između FK Sarajevo i FK Borac Banja Luka (0:2), objavljeni neistiniti navodi kojima je vršen pritisak na organe i službena lica NSBiH u obavljanju svojih dužnosti. Imenovani klub je dužan novčanu kaznu iz tačke 1 ove Odluke uplatiti na račun NSBiH u roku od 15 dana od pravosnažnosti odluke”, obrazložili su iz Saveza.

Također, kaznu od 1.000 KM je dobio i predsjednik FK Mladost Doboj-Kakanj Mensur Mušija, za kojeg su iz Saveza obrazložili kako je davao neistinite izjave i neargumentovano saopštenje nakon utakmice sa Željezničarom na Grbavici (4:4).

Kažnjen je i stoper Mladosti Rijad Sadiku sa 500 KM nakon što je isti meč komentarisao. Iz NSBiH su saopštili kako imenovani nakon završetka utakmice protiv Željezničara dao neargumetnovano saopštenje za javnost uz iznošenje neistina.

Učitaj još novosti