17. 05. 2021 - 16:22
LUDNICA U ZADNJEM KOLU: Napoli, Juve i Milan završe s istim...
907
Shares
LUDNICA U ZADNJEM KOLU: Napoli, Juve i Milan završe s istim brojem bodova, KO OSTAJE BEZ LIGE PRVAKA?

LUDNICA U ZADNJEM KOLU: Napoli, Juve i Milan završe s istim brojem bodova, KO OSTAJE BEZ LIGE PRVAKA?

17. 05. 2021 - 16:22
0
Shares

Ostalo je još jedno kolo da se odigra u italijanskoj Seriji A, a traže se još dva učesnika u Ligi prvaka.

Nije nemoguće da Napoli, Juve i Milan završe s istim brojem bodova. Ko onda ostaje bez Lige prvaka?
Šampion Inter naravno davno je osigurao Ligu prvaka, baš kao i Atalanta koja ima tri boda više od petoplasiranog Juventusa, ali i bolji međusobni omjer.

Milan je imao zlatnu priliku da osigura Ligu prvaka u subotu navečer, no zakazali su Rossoneri, pa su odigrali samo 0:0 na San Siru protiv Cagliarija, koji je u ovaj meč ušao sa spoznajom da je osigurao ostanak u Seriji A.

Pravo je čudo kako je Milan upropastio takvu priliku, te je u jako teškoj situaciji. Milan i Napoli imaju po 76 bodova, Juventus 75.

U posljednjem kolu Milan mora da pobijedi Atalantu u Bergamu ako želi u Ligu prvaka. U slučaju da osvoji samo bod, onda mu je neophodno da Juventus ne dobije Bolognu ili da Napoli izgubi od Verone, koliko god bile male šanse za takvo što.

Postoji scenarij prema kojem bi sva tri tima imala isti broj bodova na kraju sezone. Ako Juventus odigra neriješeno protiv Bologne, a Milan izgubi od Atalante te uz to Napoli izgubi od Verone, onda bi svi imali po 76 bodova.

U tom bi slučaju Juventus otpao jer ima najgori međusobni skorz. U mini tabeli Milan je ispred Napolija i Juventusa. Dakle, u slučaju da Milan bude imao isti broj bodova kao Napoli i(li) Juventus, završit će ispred ova dva tima.

Napoli pak ima bolji međusobni skor od Juventusa. Stara dama ipak vjeruje da će dobiti Bolognu, a prije svega se uzda da će Atalanta zaustaviti Milan u Bergamu.

Atalanta jeste favorit protiv Rossonera, ali pretpostavlja se da će igrati s kombinovanim sastavom jer ima odigrati finale Kupa protiv Juventusa, a i onako je već osigurana Liga prvaka.

U svakom slučaju, postoje razni scenariji u zadnjem kolu Serije A, a Milan, Napoli i Juventus svjesni su da za jednu ekipu neće biti mjesta u Top 4.

Podsjetimo još jednom da se sve utakmice zadnjeg kola igraju u nedjelju od 15 sati. Milan, ponovimo za kraj, gostuje Atalanti, Juventus gostuje Bologni, a Napoli dočekuje Veronu.

Učitaj još novosti