30. 05. 2021 - 08:15
Originalan način Kantea: Francuzev susret s peharom Lige...
907
Shares
Originalan način Kantea: Francuzev susret s peharom Lige prvaka je priča za sebe

Svi jdno on drugo

Originalan način Kantea: Francuzev susret s peharom Lige prvaka je priča za sebe

30. 05. 2021 - 08:15
0
Shares

N'Golo Kante je opet uspio da oduševi sportsku javnost. Čovjek nevjerovatne skromnosti i poniznosti je bio najbolji pojedinac finala Lige prvaka igranog u subotu. 

Chelsea je odigrao fantastičan susret, potpuno neutralisao Manchester City te na kraju pobijedio sa zaluženih 1:0. Kante je ''preorao'' teren stadiona Dragao i praktično ga je bilo svuda.

Tako je 30-godišnji Francuz stidao do novog dostignuća u karijeri. U periodu od pet godina postao je prvak Engleskea dva puta, osvojio je Svjetsko prvenstvo, te Europa ligu i Ligu prvaka. S tim da je u najjačem rangu počeo igrati tek od 2014. godine u dresu Caena.

Poslije utakmice scene kako ga Kurt Zouma nosi u rukama omalenog Kantea su obišle svijet, međutim njegov susret s trofejem Lige prvaka je bio nešto posebno.

I dok su svi igrači Chelseaja od ushićenja, sreće i zadovoljstva ljubili pehar, skromni Kante je odlučio samo da ga dirljivo dodirne s blistavim osmijehom na licu.

Inače, nakon odlične predstave protiv Građana mnogi su već sada pokrenuli akciju da Kante zaslužuje nagradu Zlatna lopta. Svoju klasu će imati priliku da potvrdi i na predstojećem Evropskom prvenstvu gdje će njegova Francuska biti među prvim favoritima.

anteova životna priča nadahnut će i motivirati mnogo dječake koji maštaju da jednog dana upravo oni budu ti koji će voditi svoje klubove ka fudbalskim visinama.

Rođen je 1991. godine u Parizu. Njegovi roditelji migrirali su u Francusku iz Malija 11 godina prije njegovog rođenja. Odrastao je u porodici nižeg sloja, a kao dijete ostao je bez oca. Sav teret podizanja djece pao je na njegovu majku, koja je radila kao čistačica.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti