04. 06. 2021 - 12:13
I u ovom prijelaznom roku Mbappe je san Reala, a realnost su...
907
Shares
I u ovom prijelaznom roku Mbappe je san Reala, a realnost su Bale i Hazard

Piše Marca

I u ovom prijelaznom roku Mbappe je san Reala, a realnost su Bale i Hazard

04. 06. 2021 - 12:13
0
Shares

Kylan Mbappe je i u ovom prijelaznom roku najveća želja Reala. Međutim, kako piše najčitaniji španjolski dnevnik, iznimno blizak Realu, tu će si želju jako teško ispuniti.

Koronakriza je strahovito pogodila Real, zbog čega otpada nužna rekonstrukcija momčadi. "Mbappe zato nije najveći, nego jedini cilj u predstojećem prijelaznom roku. Međutim, da bi ga Real ostvario, morao bi se riješiti niza preskupih igrača koji su se pokazali promašajima te smanjiti plaće ostalim prvotimcima", piše Marca.

To je nužno ako Real želi kupiti Mbappea, jer PSG ga ne bi pustio za manje od 200 milijuna eura odštete, dok igrač traži plaću od oko 500 tisuća eura tjedno.

Marca navodi da će Real prvi preduvjet za kupnju Mbappea teško ostvariti, i to iz dva razloga: Sve zvijezde kojih bi se Real htio riješiti su preskupe i igraju loše. Osim toga, ekonomska situacija je takva da trenutno nema kluba koji bi za njih mogao platiti puno, sve da se Realove investicije i nisu pokazale promašenima.

Zato se, navodi spomenuti izvor, novi trener Carlo Ancelotti okreće unutarnjim rezervama. Pojačanja želi napraviti od otpisanih i promašenih: Marcela, Isca, Edena Hazarda, pa čak i Garetha Balea. Svima im je odmah po dolasku rekao da su u njegovim planovima te da status kakav su imali do sada ne znači ništa. Međutim, renesansu Balea i Hazarda u Realu bi bilo jako teško izvesti ikome, pa tako i Ancelottiju. 

"Bale je rekao da će sjediti u Realu do idućeg ljeta i kraja ugovora, a isto što sada s njim radi Ancelotti pokušavao je i Zidane, a znamo kako je to završilo - Baleovom nezainteresiranošću na terenu i smijanjem na klupi dok njegovi suigrači drhte tijekom važnih utakmica. Što se tiče Hazarda, drugog kojeg je Real učinio nogometašem od 100 milijuna eura i koji se nakon toga nije istaknuo voljnim momentom, nepovjerenje Reala prema njemu je potpuno i apsolutno. 

Sport.ba/Index.hr

Učitaj još novosti