05. 06. 2021 - 13:55
KLUB PONOVO ZAINTERESOVAN ZA NJEGA: Vedad Ibišević konačno...
907
Shares
KLUB PONOVO ZAINTERESOVAN ZA NJEGA: Vedad Ibišević konačno dobio ponudu koju je čekao?

KLUB PONOVO ZAINTERESOVAN ZA NJEGA: Vedad Ibišević konačno dobio ponudu koju je čekao?

05. 06. 2021 - 13:55
0
Shares

Iskusni bh. napadač Vedad Ibišević već pola godine je bez kluba nakon što je napustio Schalke.

Ibišević je prvi dio prošle sezone igrao u dresu Schalkea, ali se u ovom klubu zadržao samo šest mjeseci.

Naime, čelnici Schalkea odlučili su da raskinu saradnju s bh. napadačem nakon što je imao sukob s jednim od pomoćnih trenera na treningu.

Ibišević je u januaru imao nekoliko zanimljivih ponuda za nastavak karijere, a najuporniji bili su klubov iz Turske. Međutim, Ibišević je sve to odbio i odlučio je uzeti kratak odmor.

Bivši bh. reprezentativac nedavno je boravio i u Sarajevu gdje je otkrio da strpljivo čeka nove ponude, te da mu je cilj da nastavi karijeru u Njemačkoj.

Također, otkrio je i da u slučaju da ne dođe ponuda koja će zadovoljiti njegove ukuse onda će razmisliti ozbiljno i o završetku karijere.

Međutim, čini se da bi se našem 36-godišnjem napadaču mogla ispuniti želja da i dalje igra u Njemačkoj.

Naime, njemački mediji objavili su da bi Ibišević karijeru mogao nastaviti u Cvajti jer je interes za njega obnovio Hannover s kojim se iskusni napadač povezivao i prije pola godine.

Tada Ibišević nije postigao dogovor s Hannoverom, ali čini se da je ovaj klub ponovo itekako zainteresovan da angažuje bh. napadača koji bi potpisao jednogodišnji ugovor, te bi stigao u klub bez obeštećenja.

Ljetni prelazni rok tek treba početi i bit će zanimljivo vidjeti da li će Ibišević dobiti ponudu kakvu očekuje ili će ovog ljeta okačiti kopačke o klin.

Ibišević igra u Njemačkoj još od ljeta 2006. godine kada je iz PSG-a prešao u Aachen. Još je igrao za Hoffenheim, Stuttgart, Herthu i Schalke.

Učitaj još novosti