05. 06. 2021 - 19:13
Nahladniji penal u historiji: Zalet brzinom puža, a golman već...
907
Shares
Nahladniji penal u historiji: Zalet brzinom puža, a golman već počeo da bježi s gola

Neviđena hladnoća

Nahladniji penal u historiji: Zalet brzinom puža, a golman već počeo da bježi s gola

05. 06. 2021 - 19:13
0
Shares

Proteklih godina vidjeli smo razne načine izvođenje penala. Dok se mnogi drže klasičnog izvođenja, postoje i oni koji nastoje da ponize golmana.

Znatan broj igrača zna i poskočiti neposredno prije udarca, tako trznuti golmana i mirno plasirati loptu u mrežu kao što to rade Jorginho ili Bruno Fernandes,

Postoje i oni koji izvođenju penala pristupaju dosta ležerno, kao da su poprilično nezainteresovani te odugovlače prije šuta, pravi primjer je Paul Pogba ili Neymar.

Ipak, ima i onih koji se jednostavno zalete šutiraju gdje su zamislili pa ako pogode - pogode, takav je Cristiano Ronaldo koji tokom sezone izvede nekoliko penala.

Korak dalje je otišao Meksikanac Luis Romo koji je nonšalantnim pristupom zabio gol za svoju reprezentaciju u meču CONCACAF Lige nacija protiv Kostarike.

Romo je lopti prilazio brzinom puža, na momenat je digao pogled i udario loptu. Protivnički golman, uvijedvši da je izgubio psihološku igricu samo potrčao na drugu stranu te je izgledalo kao da bježi s gola.

Inače, Meksikanci su dobili meč boljim izvođenjem penala, a u finalu ih čeka duel s najvećim rivalom, reprezentacijom SAD-a.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti