07. 06. 2021 - 08:27
Mayweather i Logan se konačno "potukli", izgledalo je kao...
907
Shares
Mayweather i Logan se konačno

Ogromna zarada

Mayweather i Logan se konačno "potukli", izgledalo je kao obračun muškarca i dječaka

07. 06. 2021 - 08:27
0
Shares

Logan Paul je preživio osam rundi protiv Floya Maywathera Juniora, jednog od najboljih boksera svih vremena. Egzbicioni meč se pokazao kao puni pogodak obzirom na ogromnu zaradu.

Paul je bio taj koji je više napadao tokom borbe, ali je Mayweather zadavao mudre i pametne udarce tako da nije trošio previše energije.

Floys je mogao i nokutirati Logana, ali 44-godišnjak je ostao pribran i nije želio ništa da rizikuje. Kući je otišao bez modrice i s punim džepovima.

Na kraju nije bilo pobjednika što je bilo i sasvim logično pošto u egzbicionom meču nije bilo sudija koji bi ocjenjivali borbu, ali prve reakcije su bile kao da se radilo o borbi muškarca i dječaka. 

Bilo je i kritika na račun boksera jer su mnogi fanovi očekivali da dokrajči amatera što na kraju nije uradio jer je od početka nagašavao da razmišlja samo o zaradi. 

Statistički gleldano Paul je uputio čak 217 udaraca, ali pogodio njih 28. Dok je iskusni bokser bio manje aktivan sa 107 udaraca, ali daleko ubojitiji sa 47 "pogodaka".

Popularni Money se nada da će mu ova borba donijeti zaradu od oko 100 miliona dolara što je daleko više nego što bi dobio u "normalnom" meču.

S druge strane, Youtbuer prema različitim izvorima iz SAD-a čeka zaradu od oko 20 miliona eura što je daleko manje od Mayweathera, ali sasvim dovoljna cifra.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti