08. 06. 2021 - 12:19
Nevjerovatna vijest dolazi iz NBA lige: Ima 36 godina, a...
907
Shares
Nevjerovatna vijest dolazi iz NBA lige: Ima 36 godina, a odbija 44 miliona dolara za sezonu

Digao ekipu na potpuno drugi nivo

Nevjerovatna vijest dolazi iz NBA lige: Ima 36 godina, a odbija 44 miliona dolara za sezonu

08. 06. 2021 - 12:19
0
Shares

Igraće protiv Nikole Jokića u polufinalu Zapada, pokušaće da dovede Phoenix Sanse do titule, a onda će sjesti da pregovara o novom ugovoru, piše MONDO. 

Mnogi su sumnjali da je dovođenje Chrisa Paula u Phoenix pravi potez, ali ih je 36-godišnji veteran sve razuvjerio. Iako ima ogroman ugovor, on je digao ekipu na potpuno novi nivo. 

Ne samo da su Phoenix Sansi bili drugi tim Zapadne konferencije, nego su izbacili Los Angeles Lakerse u prvoj rundi play-offa, a Paul je napravio ubitačan tandem ne samo sa Devinom Bookerom, već i sa Deandreom Aytonom. 

Naredne sezone on može da prihvati "igračku opciju", to jest na njemu je da odluči da li će potpisati ugovor na još godinu dana za 44.400.400 dolara. To je ogroman novac s obzirom na njegove godine, ali kako javljaju američki mediji Paul to ne želi! 

Njemu je to malo novca, jer hoće ugovor vrijedan 100.000.000 dolara! Toliko će od Phoenixa tražiti za trogodišnju saradnju. Ali, iako je ove sezone odigrao sjajno, već pred kraj sezone ga povrede usporavaju, a neće biti ništa mlađi tokom narednih godina. Pitanje je da li je Phoenix spreman da mu ispuni želje. 

Sport.ba/Sport1.ba

Učitaj još novosti