08. 06. 2021 - 14:12
Još jedan klub vrlo blizu napuštanja Premijer lige BiH? U...
907
Shares
Još jedan klub vrlo blizu napuštanja Premijer lige BiH? U narednim danima ključni pregovori

Kao što je i najavljeno

Još jedan klub vrlo blizu napuštanja Premijer lige BiH? U narednim danima ključni pregovori

08. 06. 2021 - 14:12
0
Shares

FK Krupa iz Krupe na Vrbasu nalazi se na raskrsnici između ostanka u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i istupanja iz elitnog ranga.

Klub čije je finansiranje palo isključivo na leđa porodice Ilić, koji vlastitim sredstvima održavaju klub u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, i što je najbitnije nemaju dugovanja u ovom trenutku ni prema kome u narednim danima imaće ozbiljne sastanke na temu daljnjeg funkcionisanja.

Od grada Banjaluke su do sada dobijali negdje oko 30.000 KM na godišnjem nivou, a sada je planirano da dobiju duplo više, međutim to nije dovoljno ni za jedan mjesec funkcionisanja kluba.

- U narednim danima ćemo održati nekoliko sastanaka na temu našeg daljeg funkcionisanja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Ponosni smo na to što nismo nikome dužni ni marku, sve plate fudbalerima i zaposlenim su isplaćene, naše omladinske kategorije treniraju besplatno, Licencu smo uvijek dobijali bez ikakvih problema i sa te strane nemamo finansijske probleme. Međutim, finansiramo se iz vlastitih sredstava, novac koji dobijamo nije dovoljan ni za mjesec dana našeg funkcionisanja, tako da ćemo u narednim danima vidjeti šta ćemo i kako ćemo, rekao nam je Dragomir "Buco" Ilić.

Krupa je ostala u Premijer ligi, mada je Ilić ljut na igrače zbog odnosa prema utakmici finala Kupa Republike Srpske i izgubljenog finala od Leotara.

U narednim danima očekuje se definitivna odluka oko budućnosti Krupe, a sigurno da nas čekaju i vrući ljetni dani za bosanskohercegovački fudbal.

Sport.ba/Sport1.ba

Učitaj još novosti