08. 06. 2021 - 19:50
Žižović: Sloboda je klub koji zaslužuje vrh tabele Premijer...
907
Shares
Žižović: Sloboda je klub koji zaslužuje vrh tabele Premijer lige BiH

PREMIJER LIGA BIH

Žižović: Sloboda je klub koji zaslužuje vrh tabele Premijer lige BiH

08. 06. 2021 - 19:50
0
Shares

Iz FK Sloboda jučer su obavijestili svoje navijače i pristalice da će i u predstojećoj sezoni 2021/22 Mladen Žižović biti šef stručnog štaba tuzlanskih crveno–crnih. Odmah po okončanju prošle sezone, kao što je to ranije i najavljeno, čelnici kluba s Tušnja i Žižović su počeli pregovore o nastavku saradnje i vrlo brzo su postigli dogovor.

- Nakon što je Mladen stigao u naš klub, vrlo brzo smo ostvarili sjajnu saradnju - rekao je Elmir Šećerbegović, predsjednik FK Sloboda, te dodao:

. Ambicije FK Sloboda su da u narednoj sezoni ekipa na rezultatskom i organizacionom planu zakorači stepenicu više. To je plan koji se u potpunosti poklapa i sa razmišljanjima Mladena Žižovića, tako da nam nije bilo teško dogovoriti njegov ostanak na Tušnju. Iskreno se nadamo da ćemo u novoj sezoni ostvarivati još bolje rezultate na radost svih nas.

Podsjetimo, Žižović je na Tušanj stigao u martu i crveno - crne je s klupe predvodio u 10 utakmica. U tom periodu imao je niz od pet mečeva bez poraza. Crveno – crni su pod njegovim vodstvom ostvarili četiri pobjede, uz tri remija i tri poraza.

- Sloboda je klub koji zaslužuje vrh tabele Premijer lige BiH, rekao je Žižović i istakao. 

- Jednostavno, klub ovakve tradicije treba težiti ka nečemu višem i meni je drago što Uprava razmišlja na sličan način kao i ja. Ovdje se dobro osjećam, atmosfera u ekipi je sjajna i sada je pred nama nastavak posla, da stvorimo još jači tim koji će se bez problema moći nositi sa svim protivnicima u ligi. Drago mi je što ostajem u Slobodi i očekujem da u novoj sezoni budemo još bolji.

Do početka sezone planirano je pojačavanje tima koji će u konačnici moći ispratiti ambicije kluba i stručnog štaba. 

Mladen Žižović će i u sezoni 2021/22 sarađivati sa provjerenim pomoćnicima: Adnanom Jahićem, Adnanom Osmanhodžićem i Mirsadom Dedićem.

Učitaj još novosti