11. 06. 2021 - 09:44
Griezmann o Messiju: Date mu dinju, on je pretvori u kavijar
907
Shares
Griezmann o Messiju: Date mu dinju, on je pretvori u kavijar

Napada; hvali Argentinca

Griezmann o Messiju: Date mu dinju, on je pretvori u kavijar

11. 06. 2021 - 09:44
0
Shares

Barcelona nije uspjela osvojiti naslov prvaka Španije, no u ovom klubu vjeruju da će stvari u narednoj sezoni biti mnogo povoljnije.

U sami finiš prvenstva Barcelona je ušla sa realnim šansama u borbi za titulu, ali ipak na kraju Messi i društvo nisu uspjeli.

Često su španski mediji izvještavali o lošoj atmosferi u timu, a prema njihovim informacijama odnos Lionela Messija i Antoinea Griezmanna nije bio na zavidnom nivou.

Međutim, čini se da su pretjerali, odnosno tako se može zaključiti iz intervjua koji je Griezmann dao francuskim medijima uoči Evropskog prvenstva.

"Imamo dobar odnos. Super se slažemo. Ponekad se dopisujemo, a često komuniciramo i na treningu. Na terenu s njim očito je sve lako. Date mu dinju, a on je pretvori u kavijar", istakao je Griezmann.

Osvrnuo se sjajni napadač i na proteklu sezonu. Smatra da su imali velikih problema zbog povreda, ali vjeruje da će u narednoj biti mnogo toga bolje.

"Kako se sezona bližila kraju naša igra bivala je sve bolja i bolja. Ove sezone bilo je malo teže zbog povreda i nije uvijek svaki igrač igrao na mjestu na kojem može dati najviše. No, u novoj sezoni s novim igračima situacija bi se trebala popraviti", rekao je Griezmann.

Priznao je i da na početku sezone nije bio sretan.

"Na početku sezone nisam bio baš sretan jer nisam igrao. Nisam se osjećao važnim igračem. Navikao sam igrati u svakom meču, posebno onom velikom. Sjedio sam na klupi u utakmici protiv Real Madrida u oktobru, i naljutilo me to što su se igrači zagrijavali pored mene, a ja sam ostao na klupi. Ali to je volja trenera. Moramo to prihvatiti i raditi na tome da se predomisli”, rekao je Griezmann.

Sport.ba&SportSport.ba

Učitaj još novosti