17. 06. 2021 - 16:57
Ukrajinci opravdali ulogu favorita i stigli do prvih bodova,...
907
Shares
Ukrajinci opravdali ulogu favorita i stigli do prvih bodova, Makedonci pred eliminacijom

EURO 2020

Ukrajinci opravdali ulogu favorita i stigli do prvih bodova, Makedonci pred eliminacijom

17. 06. 2021 - 16:57
0
Shares

Onako kako su i najavili prije utakmice iz ukrajinskog tabora, ekipa Andrija Ševčenka (Andryi Shevchenko) od prve minute krenula je ofanzivo ka golu Makedonije i to im se isplatilo već u prvih 45 minuta.

Znalo se i prije prve utakmice 2. kola Grupe C Evropskog prvenstva 2020 da su Ukrajinci veliki favoriti protiv Makedonije, a objema selekcijama samo je pobjeda odgovarala u ovom meču.

Ofanziva Ukrajinaca isplatila se prvi put u 29. minuti kada je Andrij Jarmolenko (Andryi Yarmolenko) pogodio za 1:0 nakon jedne gužve pred golom Makedonije i asistencije Karavaeva.

Nakratko su se Makedonci oslobodili pritiska, imali par poluprilika,a onda ih je presjekao drugi gol Ukrajine koji je bio djelo Romana Jaremčuka (Yaremchuk), a s ovim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku smo očekivano vidjeli nešto otvoreniju igru Makedonaca kod kojih je primjetan nedostatak snage u odnosu na super spremne Ukrajince.

Ipak, agresivnija igra se isplatila Makedoncima u 57. minuti, kada su smanjili na 2:1, nakon što im je prvo dosuđen penal. Loptu je namjestio Ezgjan Alioski, golman Ukrajine mu brani udarac, ali Alioski natrčava na loptu i zakucava je u mrežu za 2:1.

Nakon gola za 2:1, Makedonci su dobili krila i krenuli još jače i agresivnije na svaku loptu, ali su izabranici Andreja Ševčenka znalački su čuvali 2:1.

Mogli su Ukrajinci i do 3:1, ali Ruslan Malinovski (Malinovsky) nije iskoristio penal u 84. minuti (VAR - igranje rukom), pa je ostalo 2:1 za Ukrajinu.

Učitaj još novosti