23. 06. 2021 - 21:21
SVI PRIČAJU O MAJICI KOJU JE HUMMELS OBUKAO PRIJE MEČA Poruka...
907
Shares
SVI PRIČAJU O MAJICI KOJU JE HUMMELS OBUKAO PRIJE MEČA Poruka je jasna da jasnija ne može biti, usijale se društvene mreže

EURO 2020

SVI PRIČAJU O MAJICI KOJU JE HUMMELS OBUKAO PRIJE MEČA Poruka je jasna da jasnija ne može biti, usijale se društvene mreže

23. 06. 2021 - 21:21
0
Shares

Njemačka nogometna reprezentacija će u posljednjem meču grupne faze igrati večeras protiv Mađarske.

Nijemci su Euro otvorili porazom od Francuske u Minhenu od 1:0, a onda su razbili Portugal sa 4:2, pa se nalaze u dobroj situaciji da izbore osminu finala.

Protiv Mađara su apsolutni favoriti, ali to večeras trebaju i dokazati. Ipak, meč po njih nije dobro krenuo jer su na startu primili gol i gube 0:1.

Prije same utakmice bilo je dosta govora o potezu Njemačke i zahtjevu da se dopusti da stadion Allianz-Arena izvana bude osvijetljen u duginim bojama. UEFA je odbila taj zahtjev, a Nijemci su ipak razočarani jer se na ovaj način diskriminišu ljudska prava i sloboda.

Iskusni defanzivac Njemačke Mats Hummels na press konferenciju je stigao u Adidasovoj majici s natpisom "Ljubav ujedinjuje".

mats-hummels

Defanzivac njemačke reprezentacije pokrenuo je pitanje tolerancije tokom konferencije. Također je naveo primjer ragbijaša koji je priznao svoju sklonost ka istom spolu.

"Kad sam stigao u trening kamp, već sam imao majicu s ovom porukom. Trebala je biti pojačana činjenicom da je prvi aktivni igrač NFL-a priznao da voli muškarce. To je sasvim normalno u svijetu sporta. A ovo je sve manja tema kako vrijeme prolazi. Čak su i male geste korak u dobrom smjeru", rekao je Hummels.

 

Učitaj još novosti