26. 06. 2021 - 22:36
Razija Mujanović održala lekciju Lojinim kritičarima i...
907
Shares
Razija Mujanović održala lekciju Lojinim kritičarima i poručila: On je tvorac ove ekipe

Razija Mujanović održala lekciju Lojinim kritičarima i poručila: On je tvorac ove ekipe

26. 06. 2021 - 22:36
0
Shares

Tim-menadžer ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Razija Mujanović napisala je emotivnu objavu na društvenim mrežama posvećenu selektoru Goranu Loji za kojeg je imala samo riječi hvale uz poruku njegovim kritičarima da su imali šta naučiti tokom Eurobasketa.

Mujanović je napisala da je, nakon dolaska u Košarkaški savez BiH, dobijala svakodnevno pozive "samoprozvanih stručnjaka" koji su blatili selektora Loju, odnosno nametali se kao budući selektori.

Kaže kako je već tada mnoge od njih otpisala, da je Lojo pokazao da je izvanredan stručnjak i da ga tek očekuje velika trenerska karijera.

Kada sam ulazila u KSBiH, dobijala sam svakodnevno pozive od samoprozvanih 'stručnjaka' koji su mi na sav glas blatili Gorana, nametali se kao budući selektori i obećavali rezultate. Kako su me nazvali, tako sam ih i otpisivala.

Sjela sam sa Goranom i dogovorili smo se za pet minuta kako ćemo raditi. Zacrtali smo ciljeve i počeli da se penjemo, stepenicu po stepenicu.

Svakodnevno razgovaramo, tražimo rješenja, analiziramo. Nema tajni, nema nedorečenosti, sve u lice i sve za rezultat.

Goran Lojo je vođa ove ekipe, tvorac! U nekim stvarima podsjeća me i na Mikija Vukovića, nikad mu to prije nisam rekla. On živi košarku 24/7. Uči, radi, uči, radi, uči, radi.

Sigurna sam da je ovo tek početak i da je pred njim blistava trenerska karijera. Kako sad ispisuje historiju ženske bh. košarke, za nekoliko godina će se najjači klubovi otimati za njega, vidjet ćete. U meni će uvijek imati podršku i prijateljicu. Samo naprijed!

I za kraj, još jedan pozdrav za 'stručnjake', nadam se da ste pomno pratili EuroBasket i zapisivali Goranove poteze, imali ste šta naučiti. A sad opet u mišije rupe i čekajte naš kiks.

Mi idemo raditi i stvarati, za naš narod i našu Bosnu i Hercegovinu", napisala je Razija.

Podsjećamo, ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nastup na Eurobasketu završila je na petom mjestu.

Učitaj još novosti