27. 06. 2021 - 20:01
Cristiano Ronaldo je vlasnik najskupljeg Rolexa u povijesti!...
907
Shares
Cristiano Ronaldo je vlasnik najskupljeg Rolexa u povijesti! Znate li koliko košta? Neće vam biti dobro, nikako

Cristiano Ronaldo je vlasnik najskupljeg Rolexa u povijesti! Znate li koliko košta? Neće vam biti dobro, nikako

27. 06. 2021 - 20:01
0
Shares

Cristiano Ronaldo jedan je od rijetkih odabranih na svijetu koji posjeduje najskuplji Rolex u povijesti. Napadač Juventusa pojavio se na dodjeli nagrada Dubai Globe Soccer Awards još u siječnju prošle godine noseći Rolex GMT Master Ice.

Sat je od bijelog zlata od 18 karata koji košta pozamašnih 371.000 funti. Uz to, 30 karata bijelih dijamanata također su uključeni u naruknicu i okvir.

Samo odabrani broj klijenata posjeduje sat koji Bob’s Watches opisuje kao ‘savršenu fuziju ekstravagantnog luksuza i tehnoloških inovacija”.

The Sun je poršle godine otkrio da je Ronaldo postao prvi nogometni milijarder 2020. godine.

36-godišnjak, koji je prema Forbesu proglašen najplaćenijim nogometašem na planetu, ujedno je bio i sportaš sa najvećom zaradom u lockdownu nakon što je samo putem Instagrama zaradio gotovo 1.9 miliona funti.

Sa ukupno preko 400 miliona pratitelja na svim platformama društvenih mreža, kao i godišnju plaću i bonus od 65 miliona dolara u trenutnom klubu Juventusu, Ronaldo ostaje jedan od najbolje plaćenih sportaša.

Ronaldo je za 2020. godinu zaradio 105 miliona dolara, što je uključivalo 45 milijuna dolara Nikea, Alticea, Herbalifea i vlastite marke CR7, a zaradio je milion dolara više od dugogodišnjeg rivala Messija.

No, 2021. godine portugalski kapiten propustio je postati najplaćeniji sportaš na planeti nakon što ga je Conor McGregor doveo na drugo mjesto.

Učitaj još novosti