02. 07. 2021 - 21:34
NOVI TRANSFER ĆE 'ZAKUHATI' SITUACIJU: Real i Manchester...
907
Shares
NOVI TRANSFER ĆE 'ZAKUHATI' SITUACIJU: Real i Manchester United spremaju spektakularnu razmjenu

NOVI TRANSFER ĆE 'ZAKUHATI' SITUACIJU: Real i Manchester United spremaju spektakularnu razmjenu

02. 07. 2021 - 21:34
0
Shares

Manchester United pokušat će u svoje redove dovesti francuskog reprezentativca Raphaela Varanea.

Nakon što su finalizirali posao oko dovođenja Jadona Sancha iz Borussije Dortmund, u Manchester United ne misle stati te žele pojačati i odbrambeni red.

Glavna meta Crvenih vragova je Varane, koji nema ništa protiv odlaska iz Real Madrida i u narednim danima trebali bi se "zahuktati" pregovori po pitanju ovog transfera.

Kraljevski klub želi za svog defanzivca inkasirati 70 miliona eura, ali u Untedu nakon finaliziranja posla sa Borussijom oko Sancha nemaju toliko novca na raspolaganju.

Ali, ipak engleski klub ima plan, a on uključuje Paula Pogbu, odnosni sjajni veznjak je Unitedov "džoker iz rukava" u pregovorima sa Realom.

Spremni su u Manchesteru u posao "ubaciti" Pogbu kojem ugovor sa engleskom ekipom ističe krajem naredne sezone tako da će u narednim danima biti zanimljivo pratiti dešavanja vezana za ovu razmjenu.

Varane je u Real stigao 2011. godine iz Lensa, sa klubom iz Madrida je osvojio sve što se može osvojiti, a za Real je odigrao ukupno 360 utakmica.

S druge strane, Pogba je prvi put u United došao 2011. i nastupao je u tom periodu za mladi tim engleskog velikana. Godinu kasnije otišao je u Juventus da bi se 2016. vratio u redove Uniteda.

Učitaj još novosti