04. 07. 2021 - 21:49
Slovenci napravili haos na press konferenciji, a Dončić...
907
Shares
Slovenci napravili haos na press konferenciji, a Dončić poručio:

Plasirali se na Olimpijadu

Slovenci napravili haos na press konferenciji, a Dončić poručio: "Mi smo mala država..."

04. 07. 2021 - 21:49
0
Shares

Reprezentacija Slovenije izborila je plasman na Olimpijske igre nakon pobjede protiv Litvanije sa 96:85.

Slovenci su na kvalifikacionom turniru bili zaista odlični i zasluženo su se po prvi put u svojoj historiji uspjeli plasirati na Olimpijske igre.

Selekciju Slovenije do pobjede protiv Litvanije vodio je nevjerovatni Luka Dončić koji je uspio da upiše triple-double.

Dončić je na današnjoj utakmici postigao 31 poen i još je dodao 13 asistencija i 11 skokova. Koliko mu je značila ova pobjeda pokazao je slavljem nakon posljednjeg zvuka sirene.

Također, Dončić je oduševio sve što je pristao da igra za reprezentaciju nakon duge NBA sezone, ali je pokazao koliko voli svoju zemlju.

Nakon utakmice Dončić je izjavio da je košarka njegov život i da mu se ispunio san plasmanom na Olimpijadu.

"Bez riječi sam. Nismo imali mnogo vremena za pripremu. Imamo odličan tim, ova hemija između nas je nevjerovatna i svaki igrač je ostavio srce na terenu", rekao je Dončić i nastavio.

"Nije mi važna MVP nagrada. Idemo na Olimpijadu. Svako dijete u Sloveniji sanja da ide na Olimpijadu, pa tako i ja. Zaslužili smo ovo i ispisali smo historiju. Ovo mi puno znači".

Nakon toga igrači Slovenije utrčali su na press konferenciju gdje su napravili pravi haos i pokazali koliko im ova pobjeda znači. Kada se situacija smirila Dončić je nastavio sa svojom izjavom.

"Otkako znam za košarku san mi je bio da igram u NBA, na Olimpijadi i za svoju reprezntaciju. Postigao sam neke stvari sa 22 godine, ali nadam se da će toga biti još. Mi smo mala država, ali imamo mnogo potencijala", zaključio je čudesni Dončić.

Sport.ba&SportSport.ba

Učitaj još novosti