05. 07. 2021 - 10:43
OBJAVLJENO: EVO ZBOG ČEGA MESSI JOŠ UVIJEK NIJE PRODUŽIO...
907
Shares
OBJAVLJENO: EVO ZBOG ČEGA MESSI JOŠ UVIJEK NIJE PRODUŽIO UGOVOR U BARCELONI!

Argentinac slobodan igrač

OBJAVLJENO: EVO ZBOG ČEGA MESSI JOŠ UVIJEK NIJE PRODUŽIO UGOVOR U BARCELONI!

05. 07. 2021 - 10:43
0
Shares

Fudbalski superstar i jedan od najboljih sportista današnjice, Lionel Messi, trenutno je bez kluba. Nakon što mu je 30. juna istekao ugovor sa Barcelonom, Argentinac sada može da bira gdje će nastaviti svoju karijeru.

Međutim, jasno je svima da će Messi ostati u Barceloni i potpisati ugovor do 2023. godine, ali nije bilo poznato zbog čega još uvijek nije završena papirologija i šta se tačno čeka.

S obzirom na teške finasijske uslove u fudbalskom svijetu, Argentinac želi da dobije garanciju da će mu sav novac biti isplaćen koji bi mu po ugovoru slijedio, čak i ako započne novi talas pandemije ili kriza u fudbalu postane još ozbiljnija.

Također, predstavnici Lionela Messija žele da znaju kako će Barcelona rasporediti dugovanja fudbaleru koja su ostala iz prethodnog ugovora.

Argentinac ima namjeru da 2023. godine ode u MLS ligu, pa njemu i njegovim predstavnicima nije jasno da li će porez za dugovanja, koja mu tada budu isplaćena, biti oporezivana u Španiji ili Americi. 

Kada se sve to definiše, tada će uslijediti potpis. To je ujedno i šansa za druge klubove da se uključe u utrku za njegovim potpisom.

Sport.ba/Sport1.ba

Učitaj još novosti