05. 07. 2021 - 15:50
IZAZVAO NEVIĐENU EUFORIJU Ovu fotografiju Zlatana Ibrahimovića...
907
Shares
IZAZVAO NEVIĐENU EUFORIJU Ovu fotografiju Zlatana Ibrahimovića lajkalo više od milion ljudi

INSTAGRAM

IZAZVAO NEVIĐENU EUFORIJU Ovu fotografiju Zlatana Ibrahimovića lajkalo više od milion ljudi

05. 07. 2021 - 15:50
0
Shares

Zlatan Ibrahimović je svojom karizmom, temperamentom, fudbalskom veličinom, titulama, legendarnim objava na društvenim mrežama, ponašanjem i dominantnošću na terenu... odavno osvojio planetu, i teško je zamisliti da jedan takav lik ima svog idola. 

Međutim, oni malo stariji ljubitelji fudbala, pogotovo Serije A, Ibrahimovića... znaju da je Zlatanov idol u fudbalu legendarni Brazilac Ronaldo, ili punim imenom Luis Nazario de Lima (44) i to u periodu dok mu je bio rival u sezoni 2007/08, dok je Ibrahimović nosio dres Intera, a Ronaldo Milana.

- Niko nije kao Ronaldo, on je fenomen. Želio sam biti igrač baš poput njega. Na terenu je mogao raditi nemoguće stvari, stvarao je čaroliju. Uzeo bi loptu i kao da bi poručio: "Sve će biti u redu, preuzimam brigu o njoj". Takav igrač nije postojao prije, a nema ga ni danas. Ne postoji. Kao mlad igrač često sam ga gledao i govorio sam sebi da želim biti poput njega, igrač koji pravi razliku. Prema mom mišljenju, on je bez sumnje najveći igrač u historiji, svojevremeno je Ibrahimović pričao o Ronaldu.

A sada mu se ponovo ukazala prilika da sretne svog idola. Naime, Ibra je na Ibici, gdje ljetuej ovih dana, sreo svog idola i morao je objaviti fotografiju na društvenim mrežama

Potpisao ju je sa samo tri riječi.

"Samo zamisli, Ronaldo".

 

Učitaj još novosti