05. 07. 2021 - 18:55
Odlične vijesti za Leotar: Grad će stati iza povratnika u...
907
Shares
Odlične vijesti za Leotar: Grad će stati iza povratnika u elitu, slijedi otplata dugova i gradnja sportskog centra

PREMIJER LIGA BIH

Odlične vijesti za Leotar: Grad će stati iza povratnika u elitu, slijedi otplata dugova i gradnja sportskog centra

05. 07. 2021 - 18:55
0
Shares

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da će Gradska uprava stati iza svih premijerligaša, navodeći da nikada do sada Trebinje nije imalo šest predstavnika u najelitnijim takmičenjima u zemlji, prenosi Trebinjelive.

"Njihovim nastupom u Premijer ligi se šalje i jedna važna poruka djeci našeg grada da se bave sportom i zato je naša obaveza da ih podržimo  kakom se ne bi dogodilo da već naredne sezone neko od njih ispadne", naveo je Ćurić.

On je kazao da mu je drago što je skupštinska većina podržala ideju da se izdvoje dodatna sredstva za sport, navodeći da je budžetom planirano oko 1.500.000 KM za sport i to kroz grant za sport i za razvoj infrastrukture.

"Kroz rebalans budžeta moguće je izdvojiti i dodatna sredstva, odnosno samo pravilno raspodijeliti postojeća. Dodatni finansiranje sporta podržao je i Privredni savjet, Gradski savjet, Savjet i Komisija za sport, Stručni savjet za sport", dodao je Ćurić, naglašavajući da to neće biti dodatni trošak, već nova investicija.

Predsjednik Upravog odbora Fudbalskog kluba "Leotar" Gordan Mišeljić naveo je da Leotar izmiruje sve obaveze - tekuće i reprogramirane, ali da postoji evidentan problem sa blokiranim računom od strane preduzeća "Ubla turs" i Trebinjca Milimira Lojovića, kojima se duguje nešto više od 485.000 KM.

On je naveo da je postignuta saglasnost da se dugovi zbog kojih je blokiran račun izmire u narednom periodu.

"Slijedi nam posao na dovođenju novih igrača te na važnim infrastrukturnim projektima koji su nam neophodni za nastup u Premijer ligi. Ovo je šansa koju nismo smjeli da propustimo i drago mi je što su svi u gradu stali uz Leotar", naveo je Mišeljić.

Član Skupštine FK "Leotar" Luka Petrović rekao je da je u planu da u finansiranju premijerligaša i nove sportske infrastrukture zajedno učestvuju Grad, preduzeća elektroenergetskog sektora, privrednici i republičke institucije.

Petrović je naveo da je izvjesna donacija FIFE za rasvjetna tijela na budućim reflektorima, dok će stubovi i elektro-montažni radovi biti obaveza Grada i drugih institucija.

"Na jednom pomoćnom terenu moguće je odraditi oko 80 termina, a samo Leotaru treba 210 u sezoni. Dogovorili smo se da izgradimo tri terena i balon salu kako bi im se obezbijedili i uslovi za treniranje u zimskom periodu. Objekti će biti izgrađeni na parcelama koje su u vlasništvu Grada", dodao je Petrović.

On je pojasnio da od lica koja su blokirala račun fudbalskom klubu još uvijek nisu dobili bilo kakvu povratnu informaciju, te da jedino rješenje da im se dug isplati u cjelosti.

"To su dugovi stari više od 15 godina, ali treba da se riješe. Organizovaćemo i plavo-bijelo veče sredinom jula, kao jedan oblik donatorske večeri gdje će se podržati svi premijerligaši", naveo je Petrović.

Učitaj još novosti